Aktywne Wpisy

Cicholot +117

masternodeBTC +368
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się
1. Mogą być zasilane ze zwykłej małej butli (11kg)
2. Mają możliwość zrobienia wyciągu przez ścianę
3. Są bezpieczne i można je zostawić bez obawy, że coś im się stanie
4. Da radę je podłączyć aby podgrzewały wodę w podłogówce
5. da radę podpiąć pod sterownik od podłogówki
aby w razie powtórki kupić ze dwie butle i z tydzień ogrzewać dom mniejszą mocą
#ogrzewanie #hydraulika #budowadomu #budujzwykopem
Bez punktów 4 i 5 :)
Jak masz pompę ciepła to lepiej może zainwestować w kozę lub kominek ale taki aby bez prądu dało się palić (bez płaszcza wodnego)
@mopsik8787 tak o czymś takim myślałem na początku, ale to nie do końca dobre rozwiązanie jeżeli chodzi o pozycje, ale chyba jednak pójdę w klimę prąd rzeczywiście rzadko znika na dłużej niż dzień (przynajmniej u mnie nie było większej awarii niż kilka godzin) a ten gazowy mały zostawię sobie na awarie prądu poważną.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Akcja wygląda tak:
1. Pompa padła we wtorek 7 stycznia, że padła zorientowałem się w środę pod wieczór
2. czwartek 9 stycznia skontaktowałem się ze sprzedawcą i serwisantem serwisant się pojawił tego samego dnia i zamówił płytę, tyle dobrze, że serwisant blisko mieszka i to jest osoba która mi montowała pompe i serwis roczny robi
3. w piątek płyta była u serwisanta
4. w sobotę serwisant był u mnie z płytą, ale wymiana
Żebyś poczytał historię na grupce na fb jakie z Samsungiem były cyrki. Chociaż mógłby dać jakiegoś zastępczaka. Trochę sporo to trwa, szczególnie w zimę.