Wpis z mikrobloga

#luxmed to g---o. C--j mnie strzela na tą parodię opieki zdrowotnej. Byłem dzisiaj z córką bo boli ją brzuch, półtorej godziny czekania mimo umówionej wizyty na konkretną godzinę. Lekarz wklepał zalecenia w system zamiast wydrukować i żeby sobie sprawdzić w aplikacji. Niestety żeby sprawdzić w aplikacji, trzeba profil k---a potwierdzić, co zajmuje k---a trzy dni. Jest wieczór, córkę dalej boli, a ja nie mogę potwierdzić jaki lek jej podać bo te p--------e tłuki z #luxmed będą profil trzy dni potwierdzać.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@electroN: no to jedz na NFZ. Bedzie bolec jeszcze 3 miesiace.

Nie zebym bronil luxmedu bo nie mam z nimi nic. Ale Ty chyba nie wiesz jak dziala panstwowa ochrona zdrowia w tym kraju.

A tak BTW to jakas wiedza tajemna ze trza miec potwierdzony profil? W umowie nie maja? Nie mozna bylo wczesniej potwierdzic?
  • Odpowiedz
  • 0
@xdTM: Oczywiście że dzwoniłem. Zdalnie potwierdzenie zajmuje trzy dni. Lokalnie niby może być szybciej ale tak się dziwnie składa że już nieczynne.
  • Odpowiedz
  • 0
@xdTM: No właśnie nie mogą. Jakby mogli to bym się tak nie w------ł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do samej placówki w której byliśmy też nie ma dostępnego telefonu a pani na infolinii nic nie może.
  • Odpowiedz
@electroN: A w pliku z receptą na leki nie ma zaleceń? Poza tym też do leków załączane są zawsze ulotki i tam jest opisane dawkowanie. Jasne, że lekarz może zaproponować coś innego, ale ostatecznie lepiej zrobić wg ulotki niż wcale.
  • Odpowiedz
@electroN: to prawda, Luxmed to straszne g---o. Ja dostałem zapalenia płuc, 4 dzień 39 gorączki, to mówię zapiszę się do internisty. Najbliższy termin? Za 3 dni xD. W stolicy. Ponad 1k opłat już zrobiłem za takie g---o.

@gorzki99 : chodziłem kiedyś na NFZ do dwóch NZOZ, 10 lat temu co prawda, i zawsze dało się tego samego dnia dostać - choć czasem kolejka kilka godzin.
  • Odpowiedz
@Kekoludek: Ja ogolnie to po lekarzach raczej nie chodze. 3 lata temu jak chcialem isc do poz to powiedzieli ze na drugi dzien mam przyjsc. Wyciagnalem legitymacje ZHDK i znalazlo sie miejsce w ten sam dzien o 15.15 :PP

Ale jak mi sie zatkalo ucho to laryngolog za 2 miesice (srednio mi sie funkcjonowalo z zatkanym uchem wiec prywatnie to za 2 dni)

Z koei matka dostala skierowanie (na CITO
  • Odpowiedz