Aktywne Wpisy

thorgoth +447
Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W sensie młoda dziewczyna obsługująca wóz asenizacyjny. Swój własny.
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty

źródło: jdb3etawmwib1
Pobierz
xazas +696
Witam zainteresowanych, weekend był dniem wolnym dla agentów nieruchomości, także nie posiadam zbytnio wiadomości, ale niektórzy chcieli dołączyć do zabawy, także udostępniam cały kod na Githubie. Kod jak mi się wydaję jest dobrze udokumentowany, ale gdyby były jakieś niejasności to zachęcam do kontaktu. Podpięte jest pod gpt4o-mini od OpenAI, ale jak macie coś innego to w sumie dobrze wiecie co musicie zrobić.
Podpiąłem 5 skrzynek i działało także 20 czy 50 powinno śmigać
Podpiąłem 5 skrzynek i działało także 20 czy 50 powinno śmigać

źródło: image
Pobierz
Co robicie z pieniędzmi jak już osiągnęliście wymarzone cele? Dostałem dobry kontrakt (nie-programista), gdzie odkładam (po odliczeniu miesięcznych kosztów) obecnie 450 tys rocznie, nie wiem czy to dobry wynik jak na 30 lat? xD
Miesięcznie wydaję około 11 tysięcy.
1. 4 tys schodzi na leasing,
3. 3 tys na dietę pudełkową na każdy dzień (Warszawa),
4. Zakupy spożywcze, woda, kosmetyki, rzeczy do łazienki, czasami jakieś obiady na mieście 1000 zł
4. Niemiecki prywatne lekcje 800 zł zł
5. Paliwo 300 zł
6. Czynsz, prąd, rachunki 1000 zł
7. Sporty, kino/teatr, narty itd 400 zł
Mam wymarzone mieszkanie kupione w październiku i teraz spadła mi motywacja do pracy. Ale tak całkiem serio, ciężko pracowałem, chciałem kupić bez kredytu i przyświecał mi jakiś cel. A teraz tak jakby emocje opadły i...ok what's next? xD
No ok, mogę sobie wziąć za cel kolejną nieruchomość bo dużo osób dzisiaj ma dwie lub więcej , albo coś poza krajem, ale nie jest to zbytnio motywujący cel dla mnie. Zwłaszcza, że dużo pracuję.
Mam ochotę się też zwolnić z pracy i podróżować teraz, albo zająć się może tak zwanym "życiem", bo jeszcze nikogo nie znalazłem, i też interakcje społeczne ucierpiały bo robiłem nadgodziny. Ale jak się zwolnię to wiem, że już nigdy takiego kontraktu nie dostanę.
ps. P---------a i masturbacja mnie nie interesuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#finanse #nieruchomosci #zycie #psychologia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@KrolWlosowzNosa: Wszystko zależy od tego jak długo już tak pracujesz. One-hit wonder
@affairz: Jak typowy Polak muszę zapytać, na czym taki hajs robisz? Tylko nie mów, że na bananie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: Takie rachunki w Warszawie? No na pewno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim:
Trochę mało ja w wieku 28 odkładałem 500 tys rocznie a i to uważam za mało. Wydaję mi się że tak z 3 razy tyle to ok, ale wtedy musiał bym pracować aż 5 dni w tygodniu wiec zadpwalam się mniejszą kwotą.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@KrolWlosowzNosa
pamiętaj też, że nie musisz się prostytuować, jeśli Cię to już nie interesuje.
Jak się wydaje 400 zł na narty kino/teatr sporty jak tyle kosztuje samo paliwo żeby dojechać w góry i wrócić, no chyba że jeździsz raz w miesiącu z górki szczęśliwickiej.
Bait oceniam na 0/10 tak żenujące guwno że zaraz nie wyczymie
Jeśli planujesz mieć kiedyś dziecko to już choćby po to żeby móc mu zostawić
Moja wydatki to głównie gastro, alko, imprezy, jakieś podróże (choć im jestem starszy tym mniej mi się chce, wyjazdy często wyglądają tak, że
Mi rodzice też w sumie g---o mi dali, ale korzystają z życia podobnie jak op, tylko teraz już emeryturki i co miesiąc inny kraj