Wpis z mikrobloga

#xtb
czy ktoś mi może wytłumaczyć co to ma znaczyć? xD To ktoś się regularnie myli i po takich cena sprzedaje, czy to jakiś techniczny błąd?
#gielda
Ranger - #xtb 
czy ktoś mi może wytłumaczyć co to ma znaczyć? xD To ktoś się regularn...

źródło: obraz

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ranger: pytałem o to support xtb, po "konsultacjach" twierdzą że to tylko błędy na wykresie. Pytanie jak ich system to ogarnia gdy rzucisz zlecenie po "market price"?. Jak mi konsultant mówi, że nie wie i musi zapytać wyżej to raczej bym nie zaufał. Odpowiednik EUR - QDVE nie ma tego problemu
  • Odpowiedz
@Ranger: Też nie mogę tego zrozumieć, bo zdarza się to nawet na bardzo płynnych aktywach jak np. IDTL.UK. I rzeczywiście często widzę jakiś ogromny spread typu 10%. Trzeba być ostrożnym i wystawiać zlecenia z określoną ceną zakupu/sprzedaży, a nie klikać przycisk "zamknij pozycje" w ślepo, bo można być ładnie w plecy... Problem nie istnieje na bardziej popularnych aktywach, więc wyglada na to że XTB ma swój własny wewnętrzny koszyk zleceń
  • Odpowiedz
@Croni: XTB nie jest stroną transakcji, więc nie mogą sobie narzucić jakiegoś arbitralnego spreadu i na tym zarobić. Transakcje są zawierane na Rynku Zorganizowanym, za pośrednictwem KBC Bank. Swoją drogą, to jest ten sam bank, przez który zlecenia realizuje BOŚ/Bossa. Gdyby były jakieś nieprawidłowości w realizacji zleceń, to już prędzej po stronie KBC, ale to raczej bardzo mało prawdopodobne.
  • Odpowiedz