Wpis z mikrobloga

Mirki, mam plan jak dużo zarobić. Będę mył dywany ( ͡º ͜ʖ͡º)

Już tłumaczę. Kerszer kosztuje 600 złotych. Za mycie będę brał 200 złotych, 4h roboty.

Na dzień wyciągnę 800 złotych. 26x800=20,8k zarobku

Więc tak..

w 1. miesiącu mam 20,2k (po odjęciu cena Kerszera), zatrudniam 4 pracowników, płacę im 5k.

2. Miesiąc. Razem wyciągamy 100k (5 osób wyciąga miesięcznie 20k na głowę). Zatrudniam 20 pracowników. 1+4+20=25 pracowników

3. Miesiąc.
Zysk: 20kx25=500k
Nowi pracownicy: 100
Liczba pracowników łącznie: 125

4. Miesiąc
Zysk: 2,5 mln
Nowi pracownicy: 500
Lpł. 625

5. Miesiąc
Zysk: 12,5 mln
Nowi pracownicy: 2,5k
Lpł: 3125

6. Miesiąc
Zysk 62,5 mln
Więcej pracowników nie zatrudniam.

Wiem wiem, podatki, już to liczę. 62,5mlnX0,66%=41,25 mln

Jeszcze trzeba pracownikom płacić co miesiąc, więc 7,5k (daję podwyżkę 2,5k) na głowę daje suma sumarum ~23,5 mln.

Więc na czysto Wychodzę 41,35 mln - 23,5 mln = 17,85 mln.

Z dodatkowymi opłatami co miesiąc wyciągam 15 mln. Co o tym sondzicie?:)

#kerszer #dywany #biznes #gielda #inwestowanie #pracbaza
Tratak - Mirki, mam plan jak dużo zarobić. Będę mył dywany ( ͡º ͜ʖ͡º) 

Już tłumaczę....

źródło: temp_file8829503655691889347

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 6
@KapitanSoS hmm, co racja to racja. Będę musiał później wprowadzić korektę w postaci comiesięcznego kupowania nowych kerszerów.

Myślisz, że przy regularnych comiesięcznych zakupach na 1,8 mln kerszer dałby mi zniżkę? Czy lepiej kupić jakiś lepszy kerszer za 3k co wytrzymie 6 miesięcy? Ale nie musi tyle wytrzymać ofc, a wysyłać tyle kerszerów na gwarancję to kiepsko
  • Odpowiedz
@Tratak: nawet jezeli to tylko baitowy plan, to jednak zapomniales o jednym. Biznes mozna zeskalowac do takiego poziomu, do jakiego jest potrzeba na takie uslugi/produkt.
W tym przypadku jak czesto ludzie posiadaja w dzisiejszych czasach dywany? Chyba tylko poprzednie pokolenia, a jeszcze trzeba takiego kogos namowic do uslugi.
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
@PfefferWerfer mam wrażenie, że specjalnie próbujesz mnie zniechęcić, aby samemu założyć firmę myjącą dywany? Prawda? Możemy razem założyć firmę i dzielić się zyskiem na pół
  • Odpowiedz
  • 4
Dobry plan. Jak skończy się wojna na wschodzie otwórz oddział w Rosji. Tak mają dużo dywanów, wtedy jest szansa, że zostaniesz carem.

@NocnikDzienny te na ścianie się tak nie brudzą
  • Odpowiedz