Wpis z mikrobloga

248 680 - 650 = 248 030
Data donacji - 17.01.2025
Rodzaj donacji - płytki krwi z osoczem
Miejsce donacji - RCKiK Wrocław
Grupa krwi - A Rh+
Prywatny licznik - 87861 ml

Czy w dzisiejszym świecie, takie zdjęcie naprawdę podchodzi pod 18+?

Dziś dawców jakby więcej niż w ostatnie moje piątkowe wizyty. Łączny czas pobytu w centrum to ok 120 minut.

#barylkakrwi #krew #krwiodawstwo #rckik #rckikwroclaw

Wpis został dodany za pomocą tego skryptu.
Dodaj wpis | Regulamin | Wzór wpisu | Strona akcji
Zatoichisan - 248 680 - 650 = 248 030
Data donacji - 17.01.2025
Rodzaj donacji - płyt...

źródło: d219ac162140e1bb78429ad02

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zatoichisan: "Prywatny licznik - 87861 ml"

Byku, z takim licznikiem to oddając równo co dwa miesiące zajęłoby Ci to 32,5 roku, poza tym oddaje się po 450ml więc coś nierówny wynik.

Podsumowując to ma Pan co najmniej 50 lat i bardzo dobrą formę, albo patrząc po tej łapie to krew, którą Pan oddaje nie do końca zawsze należy do Pana ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Edit: dobra,
  • Odpowiedz
  • 1
@Nortom: Pisałem tu już kiedyś, że chodzę regularnie od dwudziestu lat bo mogę sobie na to pozwolić. Nie idę z nastawieniem co chcę oddać tylko decyzję zostawiam lekarzowi zgodnie z ich aktualnym zapotrzebowaniem. Faktycznie najczęściej chcą ode mnie Płytek z osoczem ale to jest jakieś 60-65% donacji.

Owszem, jestem czterdziestolatkiem w bardzo dobrej formie i tylko jedną używką, kawą i może dlatego w całej historii moich donacji miałem dosłownie kilka
  • Odpowiedz
@Zatoichisan: Kolego nie odbieraj mnie źle, u mnie masz dozgonny szacunek za takie ilości i jesteś w mojej ocenie istnym robocopem. Ilość składników krwi jest po prostu abstrakcyjna jak na mój umysł.
  • Odpowiedz