Wpis z mikrobloga

Ogłaszam uroczyście, że koło zostało zatoczone. Zaczęło się od portalu ze śmiesznymi obrazkami, potem trafiło na x, do polityki, a kropkę nad "i" tradycyjnie stawia Wyborcza.

Przy okazji chciałbym jeszcze raz pogratulować Polskiemu Związkowi Firm Deweloperskich epickiego zwrotu PR-owego. Tak trzymać.

#nieruchomosci
mickpl - Ogłaszam uroczyście, że koło zostało zatoczone. Zaczęło się od portalu ze śm...

źródło: gw

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: podejrzewam, że zrobią wybieg w stylu: kusząca cena mieszkania+rzut pomieszczeń, zachęceni klienci zaczną się odzywać, ale dowiedzą się że to dotyczy mieszkania tuż nad Żabką albo od ruchliwej ulicy, ale dowiedzą się że są inne ciut droższe o lepszych walorach, które sprzedawca ładnie zaprezentuje w trakcie rozmowy.
Dziś też stosowany jest ten zabieg, w stylu mieszkania na osiedlu xxxx już od 9500/m2 co tak naprawdę dotyczy największych lokali lub
  • Odpowiedz
@mickpl: nie rozumiem tego w c--j xD. Mam x zl budzetu > napisze do jasnie pana dewa > dostaje odpowiedz z cena wyzsza od mojego x. Co ja mam z tym zrobic? xD skoro sie ze mna skontaktowali to wyciagne z materaca roznice? xD

Tylko mi i sobie czas marnuja
  • Odpowiedz
  • 325
@bdg-bro: Na pewno ktoś będzie kombinował, ale jest zasadnicza różnica jak jest obowiązek bez wyjątku publikowania cen. 3/4 ludzi będzie taką cenę na www traktowało zupełnie serio i jedynym sposobem dewa ściągania klientów do biura będzie konkurowanie ceną z innymi.
  • Odpowiedz
@mickpl moją ulubioną zagrywką która widziałem w Trójmieście jest ogłoszenie z podaną ceną. W opisie informacja o tym że jest też garaż. Gdzieś na końcu ogłoszenia jest też zapis małym druczkiem, że do ceny podanej na początku trzeba doliczyć 70 000 za garaż, którego zakup jest obligatoryjny ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Co ja mam z tym zrobic? xD skoro sie ze mna skontaktowali to wyciagne z materaca roznice? xD

@logdan_bazuka: kurr jak ja tego nienawidzę. i to nie tyczy się tylko tego sektora, ale choćby i całego rolnictwa.
zrobiłem sobie z tego małe hobby xD bo dzwonię późnym wieczorem albo wczesnym rankiem i pytam o ceny, albo pytam za ile te "case nie jcb ostrówek cat bobcat" pójdzie
  • Odpowiedz
Co ja mam z tym zrobic? xD skoro sie ze mna skontaktowali to wyciagne z materaca roznice? xD

@logdan_bazuka: zasrać się pod korek, najlepiej z ich partnerem od miniratek

zrobią wybieg w stylu: kusząca cena mieszkania+rzut pomieszczeń, zachęceni klienci zaczną się odzywać, ale dowiedzą się że to dotyczy mieszkania tuż nad
  • Odpowiedz
@logdan_bazuka: Nierzadko bywa w życiu tak, że jak ludzie mówią że mają budżet X PLN to tak na prawdę mają 110-115%X PLN A nóż widelec ktoś jeszcze pójdzie pozebrac od rodziny i znajdzie się ekstra kasa na „wymarzone gniazdko”.
  • Odpowiedz
@logdan_bazuka no to jest tak skonstruowane, bo ludzie na zakup mieszkania często nie mają jakiegoś ściśle określonego budżetu. Powiedzmy, że zakładają sobie, że za 0,5 melona kupią mieszkanie, piszą do deweleporucha zapytanie o cenę, deweleporuch jako że ostatnio miał dużo zapytań to sobie rzuci 0,65 melona. Kupujący no trudno, tak się wylosowało, i tak bierzemy kredyt na 30 lat to będziemy mieli 800 zł wyższa ratę.
  • Odpowiedz
@bdg-bro: Na pewno ktoś będzie kombinował, ale jest zasadnicza różnica jak jest obowiązek bez wyjątku publikowania cen. 3/4 ludzi będzie taką cenę na www traktowało zupełnie serio i jedynym sposobem dewa ściągania klientów do biura będzie konkurowanie ceną z innymi

@mickpl: Niekoniecznie. Wystarczy prosta "umowa" jak pisać ogłoszenia. Cena za mieszkanie 1 mln (do negocjacji przy kontakcie z deweloperem). Wszystkie na dzień dobry będą zawyżone. Póki nie będzie
  • Odpowiedz
Mam x zl budzetu

@logdan_bazuka: mają ludzi za idiotów, że jak się tam pojawisz to urobią cię na zakup jakiegoś gorszego mieszkania ze swojej oferty niz te które cię oryginalnie interesowało.
  • Odpowiedz
@gokotgo: akurat dach nad głową (mieć się gdzie wyspać wysrać i zachować higienę) jedzenie i picie oraz rozmnażanie się to są jak najbardziej najważniejsze podstawowe biologicznie zaprogramowane potrzeby czlowieka więc pan deweloper powinien dostać liścia za takie p---------e.
  • Odpowiedz