Wpis z mikrobloga

#quest3
Hej, jestem nowym posiadaczem gogli i mam kilka pytań :
od czego zacząć ,żeby nie zrazić się na początku przygody z vr ?
Jakie gry ,aplikacje polecacie ?
Mam do wykorzystania te 30$ za link polecający i nie wiem czy od razu coś brać?
Czy opłaca się brać subskrypcję quest+ ? Czy ona działa podobnie jak XGPU ,że co miesiąc dostaję 2 nowe gry i one zostają na koncie tak długo jak opłacam subskrypcję ?
Czy są jakieś darmowe lub płatne(ale warte opłacenia) aplikacje relaksacyjne ?
Znalazłem takie lilinal i tripp obie płatne ,ale nie wiem czy warto brać.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

takie lilinal i tripp obie płatne

@OlekBB: Liminal ma darmowe opcji też, i co jakiś czas je zmieniają.

Powiem tak sprawdzałem te programy relaksacyjne to Oura ring mi pokazał że że wszedłem w fazę relaksu i regeneracji, więc coś tam
  • Odpowiedz
@OlekBB quest plus jest za darmo dla nowych użytkowników na 3 miesiące. Ja bym zaczynał od prostych gier typu job simulator, beat saber i z czasem sprawdzał droższe i bardziej rozbudowane produkcje - oraz takie, w których poruszasz się postacią analogiem zamiast stać w miejscu bądź zamiast przemieszczać się fizycznie po pomieszczeniu. Pamiętaj, że każdą grę możesz zwrócić do 14 dni i w które grałeś nie dłużej niż 2h. Zwrot jest
  • Odpowiedz
@OlekBB: Dopiszę jeszcze, bo siedzę przy PC i wygodniej (i szybciej), a jeszcze mi się przypomniało. Apropo polecanych aplikacji to na pewno jednym z większych gamechangerów to Virtual Desktop do bezprzewodowego strimowania obrazu z PC. Przydaje się nie tylko do gier (które działają lepiej, szybciej i stabilniej niż przez innego rodzaju połączenia pokroju Steam Link), ale również do wirtualnych komputerów z większym ekranem/ekranami, wirtualną salą kinową, oglądaniem filmów w 3D
  • Odpowiedz
@OlekBB jak czujesz, że zaczyna kręcić, to lepiej nie będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Od razu zdejmij gogle i idź rozruszać mózgownicę, bo potem dłużej dochodzi się do siebie.

Ciesz się odrealnieniem, które pojawi się po jakimś czasie (będziesz czuł w realu, jakbyś cały czas miał na oczach gogle), bo jak przejdzie to już drugi raz raczej się nie pojawi. Śmieszne uczucie. ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@OlekBB: Tak jak @Smartek napisał, Virtual Desktop i Quest Game Optimizer to must have. Bateria w Queście 3 potrafi szybko uciekać, temu warto zainwestować w droższy pasek z powerbankiem o większej pojemności, ja się skusiłem na Bobovr S3 Pro i szczerze go polecam.
  • Odpowiedz
@OlekBB: ja dopiero mysle nad zakupem googli wiec mam male pytanie, jak ci sie podobają? oglądałem teraz filmiki z gry bokserskiej thrill of the fight 2 i mega to wyglada ( dodam filmik ) , każdy mowi że mega frajda i mam dylemat czy warto
ciekawi mnie twoje zdanie, dzieki :)
anon-anono - @OlekBB: ja dopiero mysle nad zakupem googli wiec mam male pytanie, jak ...
  • Odpowiedz
  • 0
@anon-anono: Cześć! Dopiero je poznaję. Na razie gram w jakieś małe gierki i już przy nich jest mega frajda. Graficznie oczywiście odstają od konsoli czy pc ,ale nie o to w tym przypadku chodzi. Samo uczucie "wejścia" w wirtualny świat jest mega ,a poznając coraz to nowsze rzeczy (np. apki do m.in. medytacji) wciąga to coraz bardziej. Mi spodobało na tyle ,że na dniach dokupić chce pasek z dodatkową baterią
  • Odpowiedz