Wpis z mikrobloga

Mireczki ostatnio zauważyłem, że przerzedziły mi się włosy, nie jest ogólnie jeszcze źle ale chciałbym to zatrzymać / spowolnić. Ostatnie kilka miesięcy niezbyt zdrowo się odżywiałem, sporo piłem i pewnie przez to jest też gorzej więc zmiana nawyków pewnie nawet poprawi ich wygląd ale tak myślę o minoxidil (wystarczy kupić te płyny czy warto coś na receptę?) i finasteryd (tutaj już wiadomo recepta, bez problemu dostanę na receptomacie?). I czym warto się suplementować dodatkowo z waszego doświadczenia? Zima pewnie też nie pomaga, ostatnio z badań właśnie też mi wyszło, że kilka rzeczy powinienem suplementować ale może coś więcej jeszcze warto specjalnie w tym kontekście.

#lysienie #finasteryd #minoxidil
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Olbor: po co ci ten finasteryd jeżeli nie znasz powodu przerzedzenia się wlosow? To nie tabletki od łykania od tak, na początek ogarnij styl życia i jedzenie, a dalej możesz się udać do dermatologa/trychologa, minoxidilem możesz sobie głowę smarować jak najbardziej, polecam wcierki pobudzające krążenie skóry głowy, a z suplementów kerabione/compidermol +witd3 jak sam zwróciłeś uwagę na porę roku
  • Odpowiedz
  • 0
@Spoankbang: faktycznie na poczatek sprobuje z tym minoxidilem, suplementy itd. i lepsze jedzenie. Ostatnio jak mówię słabo się odżywiałem, bardzo dużo stresów plus zima itd więc na pewno jakiś wpływ to ma.
  • Odpowiedz
Fin to ryzykowna zabawa, właśnie urzędy nadzoru produktów leczniczych w różnych krajach coraz bardziej przyglądają się ubokom (wszczęto też procedurę ogólnounijną).
Nie niszcz sobie zdrowia finem, testuj minoxa i kerabione, szukaj przyczyny u doktorów, porób sobie badania na ogólny stan zdrowia.
  • Odpowiedz