Wpis z mikrobloga

Witajcie Mireczki i Mirabelki!

Dzisiaj zabieramy Was na Teneryfę – wyspę, która idealnie nadaje się na ucieczkę przed zimową
aurą.

Teneryfa – wyspa nie tylko wulkanem stojąca

Zanim zaglądniecie do znaleziska, kilka ciekawostek o Teneryfie, którą odwiedziliśmy miesiąc temu poruszając się przez kilka dni samochodem dookoła wyspy:
✅ Teneryfa jest największą spośród Wysp Kanaryjskich – archipelag ten należy do Hiszpanii i leży u wybrzeży północno-zachodniej Afryki
✅ Główną gwiazdą Teneryfy jest wulkan Teide, który jest najwyższym szczytem Hiszpanii i Oceanu Atlantyckiego (3718m n.p.m.), ale licząc Teide od podstawy na dnie oceanu, osiąga zawrotne 7500 metrów!
✅ Wzdłuż wybrzeży Teneryfy, dzięki sprzyjającemu klimatowi, przez cały rok żyją stada delfinów i grindwali, które można obserwować w ich naturalnym środowisku, np. w okolicy Los Gigantes
✅ Najbardziej zielonym i soczystym miejscem na Teneryfie i miejscem, które zrobiło na nas największe wrażenie są Góry Anaga w północno-wschodniej części wyspy
✅Na Teneryfie dominują plaże wulkaniczne, ale jest także złota plaża, która powstała w sztuczny sposób dzięki zwiezieniu tu piasku...z Sahary

Po więcej zaglądnijcie do znaleziska i wykopcie, jeśli się Wam podoba!

Teneryfa – wyspa nie tylko wulkanem stojąca

Mieliście okazję odwiedzić Teneryfę? Co podobało Wam się najbardziej i ile czasu tam spędziliście? Nas Teneryfa pozytywnie zaskoczyła, nie spodziewaliśmy się, że może być tak zielona!

#rudeiczarne #hiszpania #wyspykanaryjskie #teneryfa #podroze #ciekawostkihistoryczne #turystyka #podrozujzwykopem #zwiedzajzwykopem #zainteresowania
rudeiczarne - Witajcie Mireczki i Mirabelki!

Dzisiaj zabieramy Was na Teneryfę – wys...

źródło: co-zobaczyc-na-teneryfie-36-scaled

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
  • 1
  • 0
  • 0
@BialyMurzynZChin: a co w mojej robocie jest nieuczciwego i jak w takim razie powinna wyglądać uczciwa robota? oświeć( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo ja np. pracuję na etacie, codziennie od godz. 9 do 18, a na Teneryfie byłem w ramach swoich ustawowych urlopowych dni za własne pieniądze, jak każdy. I z tego urlopu powstały darmowe materiały, z których inni mogą czerpać, stworzone w moim wolnym czasie po
  • Odpowiedz