@duzy_gracz: pierwsze co mi do głowy przyszło to obrona go, bo jako jedyny mówi o służbie wojskowej kobiet, ale teraz jak o tym myślę to niech sam idzie na front. Tyle
@BornInSmokes: Co niby źle zrozumiałem? Bartosiak na myśl o półrocznej niewolniczej słuźbie wojskowej prawie spadł z krzesła, tak się podniecił. ( ͡°͜ʖ͡°) od 59min
@duzy_gracz: Przecież on mówi, tak podsumowując 2 rzeczy ; a) jak jest b) jak chcialby zeby bylo - pobór to tylko 1 rzecz.
a) jest slabo, politycy sa mierni - mamy teraz realnie uniknac wojny i nie gadac glupot typu wdepczemy putina w ziemie b) Chcialby zeby (romantyzm, zgadzam sie) - pojawili sie politycy ktorzy rozumieja cos wiecej niz wlasny interes, i wtedy faktycznie byc moze warto przywrocic szkolenia wojskowe i przeprowadzic
O czym ty gadasz? Polacy już poświęcili wszystko. Wiesz co to jest dzietność 1.1 jak obecnie w Polsce? To wskaźnik, który powoduje, że za 50 lat Polska przestaje istnieć jako państwo, a Polacy jako naród. A wy z Bartosiakiem jeszcze chcecie utopić resztkę Polaków we krwi, robiąc z nich wcześniej niewolników w mundurach. Zero wniosków wyciągniętych z Drugiej Wojny Światowej. Polacy przegrali już wszystko, najpierw zrzucając koszta transformacji ustrojowej
@duzy_gracz: Wrzuc sobie moja wypowiedz do chata gpt i popros o podsumowanie bo serio, bez ironii, masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Jak przejrzałem Twoje konto, to chyba jednak jestes jakims trollem, bo konto od tygodnia, caly czas gadasz o dzietnosci i twoja receptą dla polski jest "siedziec na dupie i liczyc na cud" - taaaa ;)
@duzy_gracz: bartosiaka można postawić na jednej półce z pitonien, kowalskim itp. gdyby ten typ był jakimś instruktorem, walczył o prawo do posiadania broni itp. a on tylko książki sprzedaje xD
@duzy_gracz: Tak, Ja bym chciał zeby były 3 miesieczne dobrze płatne szkolenia wojskowe dla wszystkich obywateli, tak, zeby nigdy do wojny nie doszło, bo każdy rusek będzie się 3 x zastanawiał czy aby podnieść na nasze rodziny rękę.
Lepiej tak, niż zeby w polskich miastach miała miejsce 2ga Bucza - gwarantuje Ci ze ludzie tam torturowani, gwałceni i mordowani - oddaliby wszystko za to zeby to się nie stało, a
@duzy_gracz: Masz rację, przykładem jest dzisiejsza Rosja, małpa Putin ma ludzi mnogo, i już prawie 700k rosjan jest w piachu albo na wózkach inwalidzkich - jak to wpływa na dzietnosc? :) Najlepsze ze tej malpie zaczyna brakowac ludzi i sciaga niedozywionych ludzi z korei pln. Niech sie rosja wycofa z ukrainy i zajmie sie dzietnoscia - zgadasz sie?
No niestety brak rozmawiania o demografii w kręgach S&F to największy problem całej ich teorii. Zawsze zbywają to tak że jest to problem, ale mamy jeszcze kilkanaście lat co moim zdaniem jest nieprawdą bo zostało nam maksymalnie kilka, a już dzisiaj wpadamy w katastrofalne wskaźniki demograficzne rzutujące na gospodarkę (szybko spadająca liczba osób w wieku produkcyjnym/poborowym) która nie będzie mogła utrzymywać wydatków tego kretyńskiego państwa.
@PfefferWerfer: ja czasami odpalam cezarego grafa i powiedział dość ciekawą rzecz krytykując bartosiaka; gdyby polska była silnym krajem, miała silną armię to rosja MUSIAŁABY nas w jakiś sposób podbić. A to oznacza w praktyce wojnę i śmierć może nawet milionów polaków.
To że polska jest słabym krajem może okazać się o tyle zaletą, że po prostu zachód odda nas rosji ale dalej ludzie będą mieli mieszkania, pracę i tak dalej
#rozdajo69 zł na żarcie 🍟🍔🍕 A dokładniej - do wygrania jedna karta podarunkowa o wartości 69 zł do Pyszne albo Uber Eats. Zwycięzca sam wybiera, czym się utuczy.
Shock.Deals - telegramowy kanał z promocjami, okazjami i błędami cenowymi
od 59min
a) jest slabo, politycy sa mierni - mamy teraz realnie uniknac wojny i nie gadac glupot typu wdepczemy putina w ziemie
b) Chcialby zeby (romantyzm, zgadzam sie) - pojawili sie politycy ktorzy rozumieja cos wiecej niz wlasny interes, i wtedy faktycznie byc moze warto przywrocic szkolenia wojskowe i przeprowadzic
O czym ty gadasz? Polacy już poświęcili wszystko. Wiesz co to jest dzietność 1.1 jak obecnie w Polsce? To wskaźnik, który powoduje, że za 50 lat Polska przestaje istnieć jako państwo, a Polacy jako naród. A wy z Bartosiakiem jeszcze chcecie utopić resztkę Polaków we krwi, robiąc z nich wcześniej niewolników w mundurach. Zero wniosków wyciągniętych z Drugiej Wojny Światowej. Polacy przegrali już wszystko, najpierw zrzucając koszta transformacji ustrojowej
Jak przejrzałem Twoje konto, to chyba jednak jestes jakims trollem, bo konto od tygodnia, caly czas gadasz o dzietnosci i twoja receptą dla polski jest "siedziec na dupie i liczyc na cud" - taaaa ;)
Ale jaki problem, z czym? To Bartosiak chce tej służby niewolniczej, czy nie chce? Zdecyduj się.
Lepiej tak, niż zeby w polskich miastach miała miejsce 2ga Bucza - gwarantuje Ci ze ludzie tam torturowani, gwałceni i mordowani - oddaliby wszystko za to zeby to się nie stało, a
@duzy_gracz: Ale mówił przecież też o służbie wojskowej dla jego trzech córek.
Niech je zapisze najpierw
No a w długim terminie tak jak
Komentarz usunięty przez moderatora
To że polska jest słabym krajem może okazać się o tyle zaletą, że po prostu zachód odda nas rosji ale dalej ludzie będą mieli mieszkania, pracę i tak dalej