#drony #dron #madera Wybieram się w tym roku na Madere i chciałbym się dowiedzieć jak wyglądało ostatnio "latanie" na tej wyspie. Zarejestrowałem się w e-aan, wysłałem podpisany dokument, w aplikacji wpisałem dane drona, pilota. Na co jeszcze zwrócić uwagę? Podobno na latanie nad oceanem osobna zgoda. Jak wyglądają zgłoszenia lotu przed startem? My mamy drone radar a oni? Bo w sklepie play żadnej apki nie widzę. Ktoś pomoże, podpowie? Dziękuję
@salvador5000: do latania nad wodą trzeba się zglosić do ichniejszej marynarki chyba, czy tam innego coastal marines. ja zrobiłem te pozwolenia na latanie na lądem, ale potem w tej apce zobaczyłem że trzeba miesiąc przed wyklikać gdzie się będzie latało co do godziny i promienia. jak to zobaczyłem to pomyslalem ze ich powaliło bo nie wiem kiedy gdzie będę dokładnie więc mając zarejestrowanego drona latałem już na przypale. nad wodę
@daczka92 ok. Dzięki. Właśnie przyszedł mi mail, że mnie zarejestrowali w e-aan. Dane o sobie i dronie na stronie już dodałem. Też czytałem, że nad wodą trzeba osobną zgodę. Spróbuję pozyskać. A z tym zgłaszanie wcześniej to jest chore biorąc pod uwagę jaka tam jest zmienna pogada i warunki.
@hydrocyfolumpus według mapy na terenie żółtym można latać po autoryzacji. Może te drony które tam widzę teraz to są te loty zgłoszone wcześniej przed misją.
Mirki, polecicie jakieś proste gry strategiczne na PC? Takie wydane przed 2016 rokiem bo PC mi nie uciągnie. Nigdy nie grałem w strategie, a teraz na homeoffice siedzę i się nudzę to coś bym sobie pograł w przerwach od pracy. #gry #strategie
Na co jeszcze zwrócić uwagę? Podobno na latanie nad oceanem osobna zgoda.
Jak wyglądają zgłoszenia lotu przed startem? My mamy drone radar a oni? Bo w sklepie play żadnej apki nie widzę.
Ktoś pomoże, podpowie? Dziękuję
ja zrobiłem te pozwolenia na latanie na lądem, ale potem w tej apce zobaczyłem że trzeba miesiąc przed wyklikać gdzie się będzie latało co do godziny i promienia. jak to zobaczyłem to pomyslalem ze ich powaliło bo nie wiem kiedy gdzie będę dokładnie więc mając zarejestrowanego drona latałem już na przypale. nad wodę
Też czytałem, że nad wodą trzeba osobną zgodę. Spróbuję pozyskać. A z tym zgłaszanie wcześniej to jest chore biorąc pod uwagę jaka tam jest zmienna pogada i warunki.