Wpis z mikrobloga

Może zacznę od tego, że #kanalzero to najlepsze co spotkało #polskiyoutube w ostatnich latach. Wywiad mega ciekawy. Ten konkretny z Walusiem otwiera też oczy niedowiarkom którzy myślą, że Polak nie może wybić się za granicą. Bohater z którego Polska może być dumna.

#polska
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PoIand: wywiad obejrzę dopiero jutro, ale zgoda, że kanał zero to powiew świeżości. Oglądam prawie wszystko od nich i dzięki temu poznałem Panów Dymka i Giemzaka, których kanał też namiętnie oglądam.
  • Odpowiedz
@tomekruslan: większość z tych nazwisk to dziennikarze przez duże D i spłycanie ich do "spadów z TVP Kurskiego" to duże nadużycie. Jak dobrze kojarzę, to choćby taki Kammel czy Bojke to tam od nastu jak nie dziesiątków lat pracowali. Kariery Stankiewicza poza KZ nie znam. Na kanale masz też regularne występy spadu z tvnu, czy totalnego wroga wszystkiego, co kojarzone z czasami "TVP kurskiego" w postaci Matczaka.
  • Odpowiedz
@PoIand: rany boskie. Jakbyś był Austriakiem to miałbyś całą piwnicę z podobiznami Adolfa hitlera. Trzeba przyznać że jest to jeden z Austriaków który najbardziej się wybił zagranicą
  • Odpowiedz
powiew świeżości obsadzony spadami z TVP Kurskiego

@tomekruslan: Mając na uwadze skos Stanowskiego i Mazurka na PIS to nie można zawęzić kanału do tego. Meller czy Dymek to jednak zupełnie inna bajka, Tede otwarcie nabijał się z Kurskiego. Jakiś pluralizm jest i dlatego można niektóre programy na tym kanale oglądać. Nawet Kurski nie był kiedyś taki zły jak pracował kiedyś w Polskim Radiu, no ale ludzie się zmieniają.
  • Odpowiedz
@Fattek siedem osób z TVP. Nie jedna czy dwie ale siedem. Ci co pracowali przez kilkanaście lat a wylecieli teraz to pewnie w ramach prześladowań bodnarowcow. Jak będzie ich tam pięćdziesiątka to wtedy zauważysz jakąś prawidłowosc czy dalej będziesz wymyślał wymówki, że przeciez meller i Matczak. No i jeszcze jedno - to, że nie znasz kariery Stankiewicza to nie wymazuje jego roli w tworzeniu ścieku, który dla niepoznaki nazywano wiadomościami.
  • Odpowiedz
@tomekruslan: tak, jak będzie ich 50 to wtedy pewnie zmienię zdanie. Nadal uważam, że jest to miła świeżość, że na jednym kanale mogę obejrzeć materiały wszystkich "nurtów" myślowych i o wszystkim.
  • Odpowiedz
@Fattek a to za trudno ci było znaleźc takie treści na kilku kanałach? Co ty masz 50 lat? Jak stanowski puści bąka to też będziesz pisał, że nikt tak wcześniej nie puszczał bąka? Jak już wyjdziesz z banieczki fanbojstwa to zauważysz, że skład na kanale zero jest dobierany według jednego klucza - możesz być prawakiem, lewakiem, centrystą ale przede wszystkim musisz nie lubić Tuska i platformy. Wtedy witamy na pokładzie.
  • Odpowiedz
@tomekruslan: oglądam wiele kanałów i pewnie, jakbym zrobił wielki przegląd jutuba, zebrał wszystkie istotne kanały, jakie istnieją, a potem je śledził w przeszukiwaniu tego, co warto obejrzeć wśród formatów, które mniej mnie interesują, to zapewne byłbym w stanie uzbierać podobną paletę. To nie zmienia faktu, że skoro jednemu kanałowi udało się w sensownej formie zrobić to "za mnie" i w ten sposób dostarczać mi szeroką paletę poglądów, to uważam to
  • Odpowiedz
@Fattek po tym co napisałeś w pierwszym akapicie udowodniłeś, że internet nie jest dla ciebie. Skoro chcesz mieć wszystko na jednym kanale to przerzuć się na telewizję. Tylko korzystanie z różnych źrodel, niezależnych od siebie finansowo może dać ci namiastkę obiektywnego przeglądu opinii. Jak wrzucasz wszystko do jednego miejsca, dowodzonego przez typa z przerośniętym ego i konkretnymi poglądami politycznymi to masz właśnie kanał zero. PS. Zapomniałem jeszcze o ostatniej perelce na
  • Odpowiedz
@Fattek po tym co napisałeś w pierwszym akapicie udowodniłeś, że internet nie jest dla ciebie. Skoro chcesz mieć wszystko na jednym kanale to przerzuć się na telewizję. Tylko korzystanie z różnych źrodel, niezależnych od siebie finansowo może dać ci namiastkę obiektywnego przeglądu opinii.

@tomekruslan: to jest Twoja opinia i wizja tego, jak można zbierać informacje. Ja się z nią nie zgadzam. Skoro na tym kanale występują przeróżni(światopoglądowo) prowadzący w swoich
  • Odpowiedz