Wpis z mikrobloga

Tak mnie wciągnął serial The Expanse (genialny!!), że powoli kompletowałem całą serię. Dzisiaj na półeczce pojawił się ostatni tomik.

Jak oceniam całą serię The Expanse? Momentami wręcz porywajaca i brawurowa, niestety miewa słabsze momenty - a wręcz słabsze tomy.
Niemniej to solidna pozycja, bawiłem się doskonale - mocne 8/10.

#czytajzwykopem #ksiazki #scifi #seriale
Hug0Stiglitz - Tak mnie wciągnął serial The Expanse (genialny!!), że powoli kompletow...

źródło: IMG_2142

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hug0Stiglitz: jak nie masz dość tego uniwersum (jak ja), to jeszcze na dokładkę możesz zapodać sobie podkast Ty Francka (1/2 Corey'a) i Wesa Chathama (aktora grającego Amosa) pt. "Ty & That Guy" , gdzie omawiają każdy odcinek serialu. Polecam mocno, bo mnóstwo zakulisowych smaczków, nawiązania do popkultury, co ich inspirowało przy pisaniu i kręceniu itp. itd. ;-)
  • Odpowiedz
@Hug0Stiglitz: również przeczytałem i uważam że przyjemna seria.
Najbardziej rozczarowująca jest końcówka bo nie wiemy co potem po tych setkach lat :<, za dużo pisania o takich bardzo przyziemnych rzeczach, autor na siłe próbował powiedziec czytelnikowi że to wciąż ludzie tylko że w kosmosie i chyba miał jakiś kompleks że już nie może pić wódy i tańczyć do rana bo każda postać tam to chyba ekstremalny ekscentryk.
  • Odpowiedz
@Hug0Stiglitz: Odstępstwa są i będą jeszcze większe - szczególnie, że druga część książki będzie prawie w całości pominięta - jako że będą tylko 4 sezony. Apple robi dobre seriale Sci Fi więc się nie martwię. Zakładam, że skończy się mniej więcej tak samo i tak wiadomo skąd jest głos z tunelu. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz