Wpis z mikrobloga

Czy wysyłka inpostem z Amazonu zawsze trwa tak długo? Złożyłem zamówienie w niedzielę na amazonie, dopiero w środę dostałem info od inpostu że paczka oczekuje na nadanie, kończy się czwartek a nawet jeszcze inpost jej nie odebrał, bo pewnie nie jest gotowa na magazynie amazonu. Z allegro jakbym kupił to bym miał we wtorek już :c jedyny plus, że na amazonie dużo taniej było niż na allegro
#amazon #ecommerce #sklepyinternetowe #kurier #inpost #zakupy #allegro #korposwiat #pracbaza
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PurpleHaze: dostawa przy zamawianiu była podana że do piątku. Pierwszy raz zamawiałem, więc myślałem że może to z jakimś zapasem, na allegro zwykle też szybciej dostawałem niż podane szacunki na podstawie statystyk sprzedającego. Ale nawet jeśli uznać piątek to i tak już za późno żeby zdążyli na jutro
  • Odpowiedz
@Stulejman_Beznadziejny:

Amazon zazwyczaj większość tras obsługuje własną logistyką. Inpost realizuje tylko ostatnią milę. A nadania spodziewaj się ok 4-5 rano w dniu doręczenia.

ps. Jak w mailu z potwierdzeniem zamówienia masz dostawa w dniu xx.xx.2025, to nie ma opcji, aby przesyłka dotarła szybciej. Amazon nadaje tak, aby przesyłki dotarły w tym konkretnie dniu lub korzysta z opcji "dostawa we wskazanym dniu".
  • Odpowiedz