Wpis z mikrobloga

Taką akcję miałem że nie uwierzycie

Byłem wczoraj na policji składać zeznania. Okazuje się że jakiś gościu 27 grudnia o godzinie 7:coś na stacji benzynowej w sąsiednim mieście zatankował paliwo za 150zł i nie zapłacił, a na samochodzie miał moją tablicę rejestracyjną. Samochód zupełnie innej marki niż ten co ja mam.

Ja nawet nie wiedziałem że ktoś mi ukradł tablice rejestracyjne, bo ten gościu widocznie założył je z powrotem. Jedyne co to w jeden dzień widziałem zatrzask z ramki tablicy rejestracyjnej leżący na ziemi, ale nie podejrzewałem że ktoś mógł moje tablice pożyczyć, po prostu wtedy to zamontowałem i tyle - tablice były przecież na miejscu to co miałbym podejrzewać jakąś kradzież.

Ogólnie myk z tym że złodziej zwraca tablice, a tym bardziej montuje je z powrotem na samochód to jest nietypowe, policjanci mówili że zazwyczaj są one porzucane gdzieś w krzakach.

Czyli w skrócie:
- gościu kradnie moje tablice rejestracyjne i zakłada je na swój samochód
- jedzie 12 km żeby ukraść paliwo za 150zł
- jedzie 12 km z powrotem żeby zwrócić tablice
Ta akcja jest tak abstrakcyjna i mam nadzieję że nic dodatkowego nie odwalił jeszcze ten gościu z moimi tablicami

#policja #samochody #kradziez #rybnik #zory #paliwo #zlodzieje #patologiazmiasta #polska #takbylo #heheszki
Ryptun - Taką akcję miałem że nie uwierzycie

Byłem wczoraj na policji składać zeznan...

źródło: obraz

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ogólnie myk z tym że złodziej zwraca tablice, a tym bardziej montuje je z powrotem na samochód to jest nietypowe, policjanci mówili że zazwyczaj są one porzucane gdzieś w krzakach.

@Ryptun: trafił Ci się uczciwy złodziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ryptun: Miły złodziej, nie chciał ci narobić problemów. W innym przypadku byś musiał do wydziału komunikacji po nowe tablice jechać, a tak to wziął, zatankował i oddał.

Tak trzymać panie złodzieju! Oby wszyscy tacy byli, bo przywraca to wiarę w społeczeństwo.
  • Odpowiedz
@Ryptun: przecież to bez sensu, dlatego że możesz zamówić sobie tablice na allegro za 25zł, wiec wcale nie musieli ściągać twoich blach, a pęknięta ramka to może przypadek.
Chyba że to sąsiad i wie jak długo nie jeździsz samochodem aby wiedzial, że myk z pożyczeniem tablic się uda. no bo skąd inaczej miał wiedzieć że dalej twoje auto będzie stało?

przykrecam tablice na wkrety

@psejko: wkręty można odkręcić
  • Odpowiedz