Aktywne Wpisy

unlucky_k +1200
chyba kogos Paszyk zdenerwowal #nieruchomosci

źródło: image
Pobierz
tak-nie-wiem +204
Warto przypomnieć:
Ta Toyota Prius z 1997 roku do warszawskiej SCT od 2026 roku nie wjedzie. Jest hybrydowa i jej zanieczyszczenia to:
-138 g/km CO2
-0.012–0.018 g/km NOx
ale...
Ta Toyota Prius z 1997 roku do warszawskiej SCT od 2026 roku nie wjedzie. Jest hybrydowa i jej zanieczyszczenia to:
-138 g/km CO2
-0.012–0.018 g/km NOx
ale...

źródło: 4e798cd9db50003130fc8f1ad4e53f67d274a8f4684afda7ffe29401339efd56
Pobierz
Byłem wczoraj na policji składać zeznania. Okazuje się że jakiś gościu 27 grudnia o godzinie 7:coś na stacji benzynowej w sąsiednim mieście zatankował paliwo za 150zł i nie zapłacił, a na samochodzie miał moją tablicę rejestracyjną. Samochód zupełnie innej marki niż ten co ja mam.
Ja nawet nie wiedziałem że ktoś mi ukradł tablice rejestracyjne, bo ten gościu widocznie założył je z powrotem. Jedyne co to w jeden dzień widziałem zatrzask z ramki tablicy rejestracyjnej leżący na ziemi, ale nie podejrzewałem że ktoś mógł moje tablice pożyczyć, po prostu wtedy to zamontowałem i tyle - tablice były przecież na miejscu to co miałbym podejrzewać jakąś kradzież.
Ogólnie myk z tym że złodziej zwraca tablice, a tym bardziej montuje je z powrotem na samochód to jest nietypowe, policjanci mówili że zazwyczaj są one porzucane gdzieś w krzakach.
Czyli w skrócie:
- gościu kradnie moje tablice rejestracyjne i zakłada je na swój samochód
- jedzie 12 km żeby ukraść paliwo za 150zł
- jedzie 12 km z powrotem żeby zwrócić tablice
Ta akcja jest tak abstrakcyjna i mam nadzieję że nic dodatkowego nie odwalił jeszcze ten gościu z moimi tablicami
#policja #samochody #kradziez #rybnik #zory #paliwo #zlodzieje #patologiazmiasta #polska #takbylo #heheszki
źródło: obraz
Pobierz@JackDaniels: pewnie zatankował idealnie na te 24km (✌ ゚ ∀ ゚)☞
źródło: comment_16097470659S3Qn0zNlUjn2lkP6o7DA5
Pobierz@Ryptun: trafił Ci się uczciwy złodziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak trzymać panie złodzieju! Oby wszyscy tacy byli, bo przywraca to wiarę w społeczeństwo.
Chyba że to sąsiad i wie jak długo nie jeździsz samochodem aby wiedzial, że myk z pożyczeniem tablic się uda. no bo skąd inaczej miał wiedzieć że dalej twoje auto będzie stało?
@psejko: wkręty można odkręcić