Wpis z mikrobloga

Tak sobie siedzę, myślę o tej inbie z Braunem oraz Mentzenem i nadal gdzieś z tyłu głowy przewija się myśl, że to wszystko teatr po to żeby narobić szumu medialnego, a koniec końców Braun powie publicznie, że popiera Mentzena i prosi o głosy, po czym wszyscy będą szczęśliwi.

Jednak jeśli tak nie jest to gratuluję mózgu i walki o utrzymanie przy korycie systemu POPiSowego, który Braunowi tak mocno nie w smak podobno. Największym minusem polskiej prawicy jest to, że najwścieklej nie walczy z system, najwścieklej nie walczy o władzę (Korwin XD), tylko najwścieklej walczy z samą sobą, żeby przypadkiem tej władzy nie zdobyć. Taka prawda.

#polityka #konserwatyzm #4konserwy #lewactwo #konfederacja #komunizm #razem #pis #platformaobywatelska #koalicjadeweloperska #usmiech
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jednak jeśli tak nie jest to gratuluję mózgu i walki o utrzymanie przy korycie systemu POPiSowego, który Braunowi tak mocno nie w smak podobno.

@przemytni-azbestu: czyli mówisz że koalicja konfederacji z pisem nie utrzymałaby tego systemu przy korycie? Bo przeciw temu walczy braun
  • Odpowiedz
@przemytni-azbestu: Kabareciarz Korwin nigdy nawet specjalnie nie udawal, ze walczy o wladze, a Braun to fanatyk, ktoremu bardziej zalezy na czystosci idei niz na realnej wladzy. Obaj nadaja sie do polityki jak ja do baletu (no moze Braun by sie odnalazl w polityce w jakiejs Polsce przedwojennej czy XIX wieku, natomiast Korwin zawsze byl li tylko atencjuszem i kabotynem).
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: @schweizer Mi koalicja z PiSem jakoś mocno nie przeszkadza nawet jeśli by się taka zdarzyła to obie partie są na tyle różne, że może nie zlałoby się to w jedną całość i nie skończyło wchłonięciem przez większego. Przynajmniej w jakichś aspektach państwa będą mogli sobie powprowadzać zmiany i REALNIE rządzić czego ani Korwin, ani Braun siedząc w swojej bańce i wzdychając do monarchizmu nigdy nie zdobędą.

Anty systemowy
  • Odpowiedz
Mi koalicja z PiSem jakoś mocno nie przeszkadza

To dlaczego tak ją odrzucałeś i pisałeś o moich urojeniach? Wstydzisz się tego?

nawet jeśli by się taka zdarzyła to obie partie są na tyle różne, że może nie zlałoby się to w jedną całość i nie skończyło wchłonięciem przez większego.

@
jozef-dzierzynski - >Mi koalicja z PiSem jakoś mocno nie przeszkadza 

To dlaczego ta...

źródło: 4b81349ca696d_o_full

Pobierz
  • Odpowiedz
Mi koalicja z PiSem jakoś mocno nie przeszkadza nawet jeśli by się taka zdarzyła to obie partie są na tyle różne, że może nie zlałoby się to w jedną całość i nie skończyło wchłonięciem przez większego. Przynajmniej w jakichś aspektach państwa będą mogli sobie powprowadzać zmiany i REALNIE rządzić czego ani Korwin, ani Braun siedząc w swojej bańce i wzdychając do monarchizmu nigdy nie zdobędą.

@przemytni-azbestu: w sumie jak o
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: Zacznijmy od tego, że nie pisałem o żadnych Twoich urojeniach i odrzucaniu koalicji :))

Weź pod uwagę również to, że Kaczyński kiedyś wykituje, a to co pozostanie z PiSu (możliwe, również, że przetrwa jako jedna partia) może zachować się na różnorakie sposoby. Więc koalicja w tym momencie jest tym samym szansą na zbliżenie do tego środowiska, zakolegowanie, a następnie przy rozpadzie połączenie się z najbardziej obiecującą frakcją co skutkuje
  • Odpowiedz