Wpis z mikrobloga

#komputery Szukam kompa do +\- 6k PLN, myślałem o Radeon 7 7700 + RX 7800XT lub 7900 GRE lub 7900 XT. Gram teraz głównie w #pathofexile2, ale nie mogę się zdecydować do grafiki, ktoś ma może podobny komputer i powie jak z wydajnością w np poe2?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Radeon wejdzie z RXem.

@majk3l: zapatrzyłeś się na to co napisane i powieliłeś: A tu chodzi o Ryzenika z RXem ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@Wakabajashii: widzę, że nie jestem jedyny xD właśnie odebrałem Ryzena 5 7600 + 7700 XT z Komputronika - w sumie mają spoko promkę teraz bo przy samodzielnej konfiguracji zestawu koszt montażu (300 PLN) dostajesz na kartę podarunkową więc polecam.

Gram tylko w 1080P ew. 1440P w najbliższej przyszłości więc żal mi było wydawać więcej, ale lekką ręką można dołożyć 500-1000 PLN na samej grafice przy upgrade do 7800/7900.
  • Odpowiedz
@Wakabajashii: uuu, to jak do 2k to może być kurde słabo - niewykluczone, że w Twoim przypadku musisz poczekać albo na optymalizacje przez GGG, bo dużo osób narzeka na problemy nawet z lepszym sprzętem niż chcesz kupić - w szczególności w wyższych rozdzielczościach, albo inwestować w jeszcze lepszy sprzęt.

Do tej pory grałem na moim gamingowym Legionie z GTX 1660 TI i na najniższych ustawieniach łapałem 1-2 sekundowe zwiechy, a
  • Odpowiedz