Aktywne Wpisy
ZlaChmurka +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BlackenedBlue +148
i ja kocham takie miejsca w polsce właśnie

źródło: temp_file4568750733017339450
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file4568750733017339450
PobierzWykop.pl
Też tak macie, że cieszy was nieszczęście innych? Nie mówię tego w złośiliwym kontekście ale bardziej uzależnienia od social mediów i łatwej dopaminy. Nie jestem jakoś super młody ale wychowałem się w dobie internetu, więc naturalne stało się dla mnie, że to główne źródło mojej wiedzy, kontaktu z innymi, sprawdzenia co u innych, co na świecie, co teraz modne, itp. Zaryzykuje stwierdzenie, że internet częściowo zastępuje wychowanie rodziców - wszak mamy tam porady na każdy temat i każdy od lat mówi nam co mamy robić. Tym bardziej gdy ktoś nie ma znajomych i cierpi na #samotnosc to uciekamy do internetu. Mam wrażenie, że żyjemy w bańce bo sam jestem przekonany że jakieś 3/4 ludzi to życiowe wygrywy i każdy jest szczęśliwy. Nawet na żywo mam potwierdzenie, bo nawet z rodziny znam gościa który ma swoją firmę, kupuje kolejne mieszkanie i jest git. Nawet obcy ludzie (np. z pracy) zawsze ładnie ubrani, opowiadają ciekawe rzeczy, mówią jak spędzili wakacje i co zrobią fajnego następnym razem. Ciężko nie oprzeć się wrażeniu, że każdy żyje idealnym życiem tylko nie ty. Dlatego, gdy słyszę że ktoś stracił pracę, jest chory, bierze rozwód, cokolwiek.. to jakaś hmm ulga? że jednak ktoś ma takie ludzkie, przyziemne problemy zupełnie jak ty.
#instagram #facebook #tiktok #nauka #rozwojosobisty #socialmedia #dopamina #depresja #psychologia #przegryw #autyzm #adhd #prokrastynacja #wygryw #antykapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
źródło: 0EB1CE3B-5896-44ED-9DDBB6E84D62C73B_source
Pobierz@mirko_anonim: takie uczucie jest znane, ale moim zdaniem nie warto go w sobie pielęgnować
bo ono Ci nic nie da tak naprawdę - przez chwilę poczujesz ulgę że inni mają
Większość tych "szczęśliwych" ludzi przedstawia sprawy tak, żeby tak to wyglądało.
Przykładowo: mam mega bogatych znajomych, wielka chata, wycieczki itp ale co z tego? rodzic umarł z gigantycznym guzem mózgu. Ogromna tragedia, ból i cierpienie.
Inny przykład: to ten "super napakowany gościu z Insta" - wygląda jakby się taki urodził, co nie? A to są