Wpis z mikrobloga

Cześć, szukam laptopa i mam nadzieję że mi pomożecie. Mój stary lajtop zamula, więc zdecydowałem się na zakup nowego/używanego. Chce kupić drukarkę 3d, lapka potrzebuje do nauki projektowania/modelowania, czasami bawię się w daw fl studio, przeglądanie internetu, żadnych gier bo nie lubię ¯\(ツ)/¯
Z tego co czytałem dużo osób poleca MacBooka lecz niestety nie stać mnie na nowego, w grę wchodzi tylko używka poleasingowa, lecz mam mieszane uczucia co do u----i za ponad 3k bo za tyle z tego co widziałem jestem w stanie kupić coś w miarę nie zużytego, jednak to dalej kilku letni komp więc........... chyba że nie ma się czego bać to jestem skłonny zaryzykować. Budżet to max 3500. Jak macie jakieś propozycje to chętnie posłucham. Dlaczego laptop? Jak dla mnie jest wygodny i można go łatwo przenieść. Z góry dziękuję 🙂

#laptop #druk3d #daw #komputer #macbook
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dzakub63: i jak się sprawuje? Kupowałeś z jakiejś firmy? Czy od prywatnego sprzedawcy? Z tego co widziałem firmy oferują gwarancję na używany sprzęt, ale jak to w praktyce wygląda to kto wie, ale tak czy inaczej fv by mi się przydała
  • Odpowiedz
@Pkrny: brałem na olx ale od sprawdzonej osoby, to pierwszy mac ale jestem bardzo zadowolony. Prędkość działania nawet w porównaniu do mocnego PC to bajka no i trzyma bardzo długo na baterii. A głośniki są wręcz absurdalnie dobre jak na ich rozmiar.
  • Odpowiedz
  • 0
@dzakub63: a jednak, myślałem że to przereklamowane sprzęty, ale coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że dają radę. Do czego go używasz ?
  • Odpowiedz
@Pkrny: powiedzmy że normalny domowy użytek plus czasami lekka praca biurowa. Ale nawet tak proste rzeczy w porównaniu do Windowsa są jakieś przyjemniejsze. Pewnie za jakiś czas też powalczę z AutoCadem Zmieniłem PC na maca bo po prostu kupiłem konsole i stał i się kurzył :P
  • Odpowiedz