Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +127
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
cytmirka +25
Cóż mogę rzec, to chyba dobry moment na reklamę #kartkicytmirki na moim ulubionym tagu #wykopaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
źródło: 4C4D6E58-6808-4EE4-8C20-0D89A7F99CF7
Pobierz

Juicero było wyciskarką do soków. Cała jego funkcjonalność ograniczała się do wyciśnięcia soku z opakowania „z siłą dwóch Tesli”. Tak przynajmniej mówił twórca tego rewolucyjnego wynalazku, bo The Guardian na krótkim filmiku wykazał, że do wyciśnięcia tego opakowania wystarczy siła dwóch ludzkich rąk. I nawet nie muszą one być podłączone do WiFi.
Fundusze venture capital, w tym Kleiner Perkins i Google Ventures, zainwestowały w to 120 MILIONÓW DOLARÓW. Firma zawinęła się niedługo po publikacji filmiku Guardiana.
Na rynku finansowym jest tyle pieniędzy, że wyciskarka do soków zgarnia 120 milionów i to lata temu, jeszcze przed COVID-owym dodrukiem. Ale pamiętaj: dla Ciebie nie ma pieniędzy na podwyżkę.
#biznes #gospodarka #ekonomia #antykapitalizm #juicero #ciekawostki #finanse #inwestycje
źródło: IMG_7798
Pobierz@czerwonykomuch: owszem. Ale żeby uznać to za korzyść musisz najpierw uważać, że możliwość wykorzystania tych funkcji jest dla Ciebie istotna. A to już kwestia ideologiczna. Polecam nb "Społeczeństwo konsumpcyjne" Baudrillarda.
@Massiv: po co? żeby je u----ć?( ͡° ͜ʖ ͡°) wystarczy, że ja mam 20 kont na koszt inwestorów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kusher:
nie ma takiego systemu ale kapitalizm jest odpowiedzialny za śmierć zdecydowanie większej ilości ludzi niż komunizm fakt nie opinia
źródło: 159731f3e3d02c0c0d9598764e1046766ab76cfe15ff37c18688c8cb1143558f
PobierzSystem sam się nie zmieni, ktoś musi zacząć działać, ale jak zwykle u takich "wojowników sprawiedliwości", powinien to zrobić ktoś inny, a najlepiej wszyscy na raz magicznie powinni zmienić myślenie na to jedno słuszne, bo wymaga to za dużych poświęceń, żeby zacząć działać od siebie, jeszcze czasem by się niewygodnie zrobiło xD
mówię, że moja pomoc przyczyni się w dłuższej mecie do utrwalenia systemu, który postawił tych ludzi w tej sytuacji, nie winię ludzi, którzy chcą sami pomagać i to rozumiem bo serce się kraja ale charytatywność częściej problemy utrwala niż