Wpis z mikrobloga

Niecałe półtora roku temu kupiłem #mieszkanie na #bezpiecznykredyt za 485k, 63 metry w niezłym standardzie w Poznaniu. Dzisiaj zerknąłem na ceny w mojej okolicy i ja p------e, taki metraż teraz chodzi po 700, a nawet 800k ( ͠° °)

Nieźle się dzieje na #nieruchomosci. Nie zazdroszczę osobom próbującym teraz kupić mieszkanie

Ale jednocześnie cieszę się, że wykorzystałem okazję podczas #bk2 i złożyłem wniosek już pierwszego dnia. Z perspektywy czasu... jedną z lepszych decyzji w moim życiu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@SpalaczBenzyny: Kawalerka tuż nade mną (32m), 2 miesiące po tym jak ja kupiłem swoje mieszkanie niżej za 485k (63 m), poszła za 405k ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czyli ktoś zapłacił prawie tyle samo co ja za 2x mniejsze mieszkanie

@Tagliacozzo nie ma czego. Po prostu zaryzykowałem, że ten program faktycznie wejdzie i na miesiąc przed startem BK2 zarezerwowałem sobie to mieszkanie wpłacając bezzwrotnie 15k (po
  • Odpowiedz
@kacper3355: na początku programu dało się jeszcze coś kupić. Źle się zaczęło dziać na przełomie sierpnia/września. Końcówka roku to już walka o każdy jeden wniosek by zdążyć przeprocesować w banku.
  • Odpowiedz