Wpis z mikrobloga

Nadchodzi dzień babci i dziadka to postanowiłem sobie pobudować coś w #bloksimsow w tym klimacie bo dawno nie budowałem. I zauważyłem sześć zasad które kierują wystrojem takich mieszkań ludzi 70+ bo akurat mam dziadków i ciotki w tym wieku, niekoniecznie wszystko od nich ale duża część.

1. Dywany, dywaniki, tkaniny i kilimy w każdej możliwej postaci. Ludzkie oko nie ma prawa ujrzeć kawałka niezasłonionej podłogi, a b--ń boże żeby po niej chodzić bo przecież się zniszczy! Dywany oczywiście trzepiemy jak pan Bóg przykazał, odkurzacz nawet najnowocześniejszy ''nic nie daje'' 😀Kurz to też jest pojęcie względne, przecież tam gdzie nie używamy to się nie brudzi, wystarczy raz na święta okna umyć i zdjąć pajęczynę z rogów :D

2. Montujemy do ścian wszelkie możliwe uchwyty i półeczki, zabudowa i chowanie rzeczy są dla słabych, jestesmy starzy więc wszystko absolutnie wszystko musi być na wierzchu bo jeszcze zapomnimy gdzie coś schowaliśmy. Szafy i szafki nawet nie muszą się otwierać i można je spokojnie zastawić innymi meblami czy kartonami bo kto by tam wyciągał jakieś ciuchy z szafy jak można wziąć te co leżą na pralce lub dopiero zostały zdjęte z suszarki 😀

3. Kwiaty i zieleń. Nie wiem czy to zasługa jakiegoś radioaktywnego kruszcu w betonie w blokach z wielkiej płyty czy ręki naszych dziadków ale im cholera w tych blokach to pięknie rosną wszelkie możliwe kwiatki, zwłaszcza paprotki. Im więcej zieleni tym lepiej. Najlepiej jak mamy jakiś bluszcz albo coś co może się ładnie wić po ścianie w pokoju przez co wygląda jak dżungla.

4. Królowa meblościanka, fotel ława fotel i ogromny perski dywan to musthave w każdym dużym pokoju. Stół jest w sumie opcjonalny, można go trzymać w piwnicy i tylko wyciągać na święta a codzienne obiady można jeść przy rzeczonej ławie albo na taborecie w kuchni przy lodówce słuchając Programu 1 Polskiego Radia lub opcjonalnie Radia Maryja. U moich raczej to pierwsze.

5. Dewocjonalia w każdej ilości. Obrazy i obrazki Jana Pawła II czy Benniego szesnastego, Jezusa, krzyże ścienne i stojące, obraz ostatnia wieczerza, plastikowa maryja z odkręcaną koroną na święconą wodę i ostatni hit jarmarków - krzyże z podświetleniem LED i ledowe sztuczne świeczki do stworzenia domowego ołtarzyka 😀Jakieś albumy o 5, 10, 15 i 20 leciu pontyfikatu JPII też by się znalazły jakby poszukał.

6. Starych rzeczy i mebli nie wyrzucamy tylko chomikujemy w nieużywanym pokoju na wypadek jakby miało zabraknąć mebli w sklepach albo żeby jak wnuczek przyjedzie z Anglii to miał gdzie spać. Cóż że ta stara wersalka trochę uwiera w tyłek, ale przecież ciężko rozstać się z meblem za którym staliśmy 10 dni w kolejce przed domem handlowym centrum.

No i tak to wygląda. takie M4 mi wyszło, oczywiście okna na dwie strony świata jak pan Gierek przykazał, widna kuchnia, bołazeria i normalny balkon zamiast rzygownika. Będzie więcej, ale musi mi się zachcieć znowu budować 😀

#gry #staregry #simsy #polskiedomy #nieruchomosci jako inspiracja, bo tam takie relikty wnętrzarskie dalej są :D
Nitka poniżej będzie ze zdjęciami.
MarianoaItaliano - Nadchodzi dzień babci i dziadka to postanowiłem sobie pobudować co...

źródło: 7f28f9a46a0e52cfe9a9f0499d24a5d1

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jeszcze kibel. Miała być wanna, ale nie weszła a w sumi starzy ludzie i tak nie mogą zadrzeć nogi żeby wejść do wanny więc lepszy natrysk.

@MarianoaItaliano: no ale to musi być w takim razie z krzesełkiem natrysk.
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano piękne odwzorowanie, szacuneczek! Co by nie mówić i heheszkowac, to ten klimacik ma sporo przytulności, swojskości i miło się kojarzy (przynajmniej mnie( ͡° ͜ʖ ͡°) ), w przeciwieństwie do dzisiejszych industrialnych aranżacji, czerni bieli i szarości xD
  • Odpowiedz