Wpis z mikrobloga

Nie wiem co śmieszniejsze, ludzie wierzący w to, że taki ulep ludzi o różnych poglądach jak konfederacja ma szanse na jakiś realny sukces, czy ludzie którzy są faktycznymi wyborcami Brauna. Przecież ten człowiek to dosłownie drugi Korwin, nie ma zamiaru ani nic faktycznie zmieniać ani robić, a bezpiecznie bimbać na granicy gdzie doi państwo na subwencjach, dietach posłów i innych takich. Równolegle do tego robi szum i promuję swoją osobę, z czego odcina kolejne kupony. Braun robi biznes, żeruje na naiwnych wyborcach xD

Skąd wiem? Bo 12-10 lat temu głosowałem na krula, a później zrozumiałem o co w tym wszystkim chodzi XD

#polityka #bekazprawakow #konfederacja #mentzen #braun
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@d00v: A jeżeli jakiś jego wyborca uważa inaczej to ja chętnie posłucham wytłumaczenia tej partii szachów 5D pana Brauna. Co ma za zamiar wykonując takie ruchy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No bo abstrahując od wszelakich sympatii politycznych Mentzen przez żałosnego wręcz kandydata pisu miał szanse wykręcić dobry, jak na konfederacje, wynik.
  • Odpowiedz
@d00v: to chyba jasne żeby się tylko dopchać do koryta i ciągając kasę z subwencji, a nie realnie coś zdziałać w kraju. Patrz taki Korwin, całe życie pod progiem, ale kasa państwowa się lała strumieniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
to chyba jasne żeby się tylko dopchać do koryta i ciągając kasę z subwencji, a nie realnie coś zdziałać w kraju. Patrz taki Korwin, całe życie pod progiem, ale kasa państwowa się lała strumieniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@makaronzjajkiem: no tak, tym bardziej dziwi - bo ja rozumiem nabrać się raz na nowy scam, ale no dać się zrobić drugi raz na to samo? ( ͡
  • Odpowiedz
A jeżeli jakiś jego wyborca uważa inaczej to ja chętnie posłucham wytłumaczenia tej partii szachów 5D pana Brauna. Co ma za zamiar wykonując takie ruchy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@d00v: nie jestem sympatykiem, ale co miał na celu? wzmocnic swoją pozycje w konfie. Mentzen i doktor Bosak wyrzucili go poza margines i całkowicie ignorowali jego część konfy. Tym ruchem braun chce pokazać że jednak ma duże
  • Odpowiedz