Ten debil myśli, że nastolatki się zabijają, bo "napotkały jakiś problem" i nie były zahartowane na tyle, żeby sobie z nim poradzić, tak jakby sprowadzał wszystko do smutku z powodu pały ze sprawdzianu albo kłótni z kolegą? (dobra, wiem, że to pytanie retoryczne, bo ten debil w ogóle nie myśli, but still) jrpdl.
I jeszcze to xD → żeby w razie jakichś problemów, po prostu się nimi nie przejmowały → trzeba uczyć,
@splinter96: problem z takimi nic nie wnoszącymi wpisami jak twój jest dosłownie taki, że cokolwiek by Sommer nie napisał, ty napiszesz Sommer gupihuj. Jakby napisał, że depresja to bzdura to źle. jak napisał odwrotnie to teź źle.
@Hrjk: "Empatia" jednej ze stron sprowadza się do podejścia typu "jaka depresja, to jakieś bzdury", "trzeba twardym być" czy "kiedyś to ludzie nie mieli takich problemów". Niewygodne kwestie zamiata się pod dywan, ludzi z problemami uważa za "płatki śniegu", no a potem jest "no bez żadnego powodu się zabił." Tyle "dobrego", że u nas kończy się samobójswem - w Stanach takie jednostki robią strzelaniny w szkołach... i też jest "ale
@splinter96 niestety konserwatyści są jak małe dzieci i dopiero jak coś się wydarzy im lub komuś w najbliższym otoczeniu zaczynają myśleć. Niestety podobnie jak dzieci zwykle dochodzą do nieprawdziwych wniosków.
@splinter96 lol, hartowanie psychiczne żeby być silnym psychicznie to równie dobrze można okazjonalnie spuszczać w------l, to potem lepiej zniesiesz pobicie. Efekt odwrotny do zamierzonego i hodowanie zniszczonego dziecka. Przerażające, że tacy mają potomków.
@Hrjk mam w pracy dwóch mocno konserwowych kolegów, chłopski rozum na najwyższym poziomie.
No i w temacie depresji stała śpiewka - kiedyś nie było, gówniarze się nudzą i wymyślają problemy, dawno w-------u nie dostali od starego itp. Niczym nie dało się dotrzeć bo badania są robione pod tezę, statystyki lewackie i oczywiście wszystko jest spiskiem Big Pharmy żeby zarabiać na lekach.
Ale ostatnio coś się zmieniło i jeden zaczął przemawiać ludzkim
@buchowo: ja nie chodziłem do szkoły bo wolałem grać w komputer i byłem brany na rozmowy przez szkolnego "psychologa" i mi zadawał pytania czy i dlaczego mam myśli samobójcze xD a ja takich nie miałem, po prostu wolałem wyrobić te wymagane 50% frekwencji a resztę czasu spędzić na gierkach z innymi kolegami wagarowiczami. Wszystkie matury zdane na 90+
@splinter96: czy ja dobrze rozumiem ton wypowiedzi tego typa, że w kontekście magika 17 letniego dzieciaka, ten uważa, że brakowało mu rodzicielskiego 'hartowania' co w nomenklaturze przeciętnego janusza oznacza zwyczajny, rodzicielski w------l i o------l w razie jakichkolwiek problemów? xDDDDDDDDDDDDD
Dlatego nie lubię konserwatystów, bo nie potrafią się postawić w czyjejś sytuacji dopóki ich to nie dotyczy.
Przecież lewicowcy są dokładnie tacy sami. Znałem zatwardziałego lewicowca, który po tym jak zaczął dobrze zarabiać stwierdził że jednak "Marks nje miał tyle racji" i że wysokie podatki nie są takie dobre xD Albo inna sytuacja, tym razem z pracy. Też wielki woke-lewaczek, dopóki nie został absurdalnie oskarżony o... homofobię
@In_thrust_we_trust zgodzę się bez problemu że każda skrajność jest niezdrowa. Różnica jest taka, że liberałom/lewakom łatwiej jest zaakceptować fakt że świat się zmienia i to co nowe może być dobre. Konserwatyści, jak wynika nawet z nazwy wolą to co stałe i znane - słynne hasło "zawsze tak było i jakoś świat się nie zawalił".
I jeszcze to xD
→ żeby w razie jakichś problemów, po prostu się nimi nie przejmowały
→ trzeba uczyć,
@splinter96: problem z takimi nic nie wnoszącymi wpisami jak twój jest dosłownie taki, że cokolwiek by Sommer nie napisał, ty napiszesz Sommer gupihuj. Jakby napisał, że depresja to bzdura to źle. jak napisał odwrotnie to teź źle.
@Hrjk: Ale to była wyjątkowa sytuacja...
@buchowo: dzisiejsza juleczka po psychologii za 30 lat dostanie taką fuszkę <3
No i w temacie depresji stała śpiewka - kiedyś nie było, gówniarze się nudzą i wymyślają problemy, dawno w-------u nie dostali od starego itp. Niczym nie dało się dotrzeć bo badania są robione pod tezę, statystyki lewackie i oczywiście wszystko jest spiskiem Big Pharmy żeby zarabiać na lekach.
Ale ostatnio coś się zmieniło i jeden zaczął przemawiać ludzkim
źródło: nkz
PobierzPrzecież lewicowcy są dokładnie tacy sami. Znałem zatwardziałego lewicowca, który po tym jak zaczął dobrze zarabiać stwierdził że jednak "Marks nje miał tyle racji" i że wysokie podatki nie są takie dobre xD
Albo inna sytuacja, tym razem z pracy. Też wielki woke-lewaczek, dopóki nie został absurdalnie oskarżony o... homofobię
źródło: violence
Pobierz