Wpis z mikrobloga

• 769
@splinter96 niestety konserwatyści są jak małe dzieci i dopiero jak coś się wydarzy im lub komuś w najbliższym otoczeniu zaczynają myśleć. Niestety podobnie jak dzieci zwykle dochodzą do nieprawdziwych wniosków.
  • Odpowiedz
opisales wlasnie lewakow

@korona_swirus: Każdą populistyczną skrajność oferującą proste rozwiązania trafiające do prostych głupich ludzi. A lewak to był n.p. Che Guevara czy inny porządny terrorysta a nie jakaś nastoletnia popierdółka.
  • Odpowiedz
@buchowo Co ci z tego, że szkolny psycholog będzie chciał ci pomóc, skoro szkoła i tak to oleje. Co z tego, że psycholog może i co będzie starała się pomóc, skoro jak co wyjebia plecak przez okno to nauczycielka to widząca powie, żebyście podali siebie ręce na zgodę.
  • Odpowiedz
Zakładam że i dzisiaj jest podobnie, że szkolny psycholog to tylko ciepła fucha na przetrwanie.

@buchowo: moja żona do dziś często wspomina jak ponad 20 lat temu szkolna psycholog w ogólniaku doprowadziła ją do płaczu przy całej klasie jak weszła prowadzić zastępstwo i zaczęła ją maglować pytaniami "czego ty oczekujesz od tej grupy?", "jak sie tu odnajdujesz" itp. Ona jak typowy wstydliwy dzieciak powiedziała, że "niczego", gdzie ja na 100%
  • Odpowiedz
@Marek_Licyniusz_Krassus: @znikam5 problem jest taki, że politycy jak i społeczeństwo (co można zauważyć po plusach na tym portalu) bardziej skupia się na walce prawaki vs lewaki i nic nie znaczących potyczkach ideowych zamiast zająć się poważnie tą kwestią. Łatwiej jest robić szum, mącić wodę i pozorować działania.
Dzieciaki większa część dnia spędzają w szkole niż w domu. To rola szkoły jest by ten narastający problem zauważyć, ale łatwiej jest
  • Odpowiedz
  • 33
@Hrjk i moje ulubione. Obwinianie ofiary. Bo przecież to łatwiejsze niż połączyć kropki i wdrożyć kilkuletnią strategię, której efekty będziemy widzieć prawdopodobnie za kadencji innej partii. Jeszcze czego, ja się napracuje, a inny spije śmietankę
  • Odpowiedz