Wpis z mikrobloga

@zapek: dzieciobojstwo to zupelnie inna sprawa, proszd o doedukowanie się. Nawet jest na to osobny paragraf.
@WielkiNos tez kiedyś myślałem, ze te aborcje to powoduja traumy i żal. Ale prpponuje zqjrzec do statystyk, a nie wrzucać losowy film z tiktoka jako dowód czegokolwiek. To jest paskudnie niskie zagranie. A wracając do tabletek poronnych, jesli antykoncepcja zawiedzie i sie o tym fakcie kobieta dowie dopiero z braku nastepnej miesiaczki to
  • Odpowiedz
no chyba jest różnica w tabletce dzień po, która działa kiedy jeszcze nie ma zarodka i zapobiega zapłodnieniu,

@WielkiNos: przepraszam, czemu zapobiega?

Jedyne działanie typu "zapobieżenie zapłodnieniu" to opóźnienie owulacji, a nawet zapłodniona komórka może zostać poddana działaniu tabletki dzień po, bo zapobiega/utrudnia (w zależności od tabletki) jej proces zagnieżdżenia czy tam implantacji jak kto woli.

+ "zarodka" nie ma przecież do piątego tygodnia ciąży ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Bardzo_Wsciekla_Mebloscianka: powiedziałem, że kiedyś tak się to nazywało, powiedz gdzie skłamałem?
Poza tym, to jest zabicie człowieka, jeśli nie człowieka, to udowodnij mi gdzie się zaczyna człowiek, jeśli nie masz ściśle określonej definicji, która zawsze będzie pewna, to oznacza, że jest to Twoje przypuszczenie.
Twoje przypuszczenie to inaczej Twoja życzeniowość, a nie prawda. Prawda jest zawsze jedna i ściśle określona, jeśli bazujesz coś na być może prawdzie, jesteś być może sprawiedliwy, a
  • Odpowiedz
Obrzydliwe.

@WielkiNos: Wiesz co jest obrzydliwe? Kazanie takim kobietom rodzić. Nieważne czy dziecko trafi do bidula czy będzie wychowywane jako niechciane, będzie miało zajebiste życie w stresie i traumie, bo oczywiście obrońcy życia mają wywalone na dzieci, ich tylko interesują płody i ich religijne samouwielbienie. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
jak uważam że powinna być legalna aborcja tak brzydzi mnie chwalenie się takimi rzeczami.

@120_Dni_Sodomy: A tej postawy akurat nie rozumiem. Skoro dla ciebie to jakiś tam płodek nie mający nic wspólnego z człowiekiem skoro dopuszczasz jego zabijanie to niby co jest złego w chwaleniu się tym? Wyrzyuciła jakiś odpad bez wartości to może się cieszyć. A jeżeli jednak dziecko w brzuchu ma te cechy człowieczeństwa to pozbycie się go
  • Odpowiedz
@jacek-jerczynski: obrzydliwe jest tłumaczyć morderstwo wyższymi wartościami. Kobietom nikt nie kazał rodzić, jeśli zaszły w ciążę, to mogę Ci powiedzieć, że istnieje przyczyna. Nieodpowiedzialność, czy jak to mówią "wypadek" nie tłumaczy braku konsekwencji za zdarzenie.
  • Odpowiedz
bez przesady. To zwykła destygmatyzacja. Nie ma powodu, żeby aborcji wstydzić się bardziej niż wyrwania zęba.

No dobra, jeden powód jest - nazywa się wielkinos

@MiedzygalaktycznyMors: No nie, jak robisz sobie jaja z powaznego tematu i robisz aborcję ot tak lub z powodu, że masz za małe mieszkanie jak Ostaszewska lub robisz aborcję w 9 miesiącu, żeby komuś coś udowodnić- to obiektywnie i niezależnie od poglądów jest zwyczajnie głupie i
  • Odpowiedz