Wpis z mikrobloga

Takie cos na poczatek w domu bedzie ok?

1. NOGI

Wykroki z hantlami 4 serie, 10 powtorzen
Przysiady z hantlami 4 serie, 10 powtorzen

2. ŁYDKI

Wznosy na palcach na podwyższeniu z jakimś ciężarem do upadku miesniowego łydek

3. PLECY

Martwy ciąg 4 serie, 10 powtórzeń

4. KLATA

Wyciskanie sztangi, 4 serie po 8-10 powtórzeń
Pompki na uchwytach do pompek do upadku miesniowego

5. BARKI

Siedząc na lawce wznoszenie hantli nad głowe, 4 serie po 10 powtorzen
+ jedno z tych cwiczn z filmiku, a moze wszystkie zrobie, czyli wyjdzie 4 serie i w kazdej serii inne cwiczenie, lacznie 4 cwiczenia https://www.youtube.com/shorts/TuY1eKCo9l0

6. TRICEPSY

"Wyciskanie" sztangi zza głowy w przód, nie wiem jak to nazwac, widzialem ze ktos tak robil, 4 serie po 10 powtorzen
Dipy 4 serie 10 powtorzen

7. BICEPSY

Wyciskanie hantli na ławce 4x10

8. BRZUCH

4 serie, 4 cwiczenia z tego filmiku https://www.youtube.com/shorts/hrEz4pBxGeI
Brzuszki do upadku miesniowego

#silownia #mirkokoksy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lukiak ale to wszystko w jeden dzień czy na cały tydzień? w ogóle nie wiadomo o co chodzi w tym planie. nie masz żadnego ćwiczenia stricte na plecy a masz 5 ćwiczeń na brzuch?
  • Odpowiedz
@ojrzan88 nie zachowuj się jak Janusz z fejsbuka, który pisze kocopoly tylko po to, żeby coś napisać, tylko jeśli widzisz błędy, to staraj się je wyjaśnić. To jest dużo bardziej pożyteczne i ma większą wartość dla uczącego się.
  • Odpowiedz
@NitrousOxide: miałem ze trzy czy cztery podejścia w domu, ale szybko rezygnowałem właśnie przez brak dobrego planu i pewności,że to co robię przyniesie mi jakiejkolwiek korzyści. Niewiedza czy to co robię jest okej była frustrująca, więc nie miałem ani motywacji ani siły do treningu.

Stąd też ten post.

Co do hantli. Na ten moment nie mam w ogóle sprzętu poza jakimiś dziesięciokilogramowymi hantlami, ale jak będę miał dobry plan i
  • Odpowiedz
@Lukiak rozumiem. Oczywiście znajdzie się masa lepszych/ciekawszych/bardziej optymalnych planów, ale do tego czasem trzeba dojść samemu co kto lubi. Niemniej jeśli to taki początek, to po bym proponował zmniejszyć ilość serii do trzech i zmniejszyć powtórzenia na 5-6. Przeleć tak sobie tydzień i zobaczysz ile czasu Ci na to idzie i czy jesteś zmęczony/masz domsy/nie masz siły: po każdej serii/po ćwiczeniu/po całym dniu. Jak przelecisz tak cały tydzień albo dwa, to
  • Odpowiedz