Polecicie może przydatne materiały/książki/podcasty/filmiki na yt na temat inwestowania na giełdzie, można powiedzieć od zera. Co Wam pomogło najbardziej na początku drogi.
@PxSQ blog inwestomat.eu. zacznij od zakładki zacznij tutaj. Ja się głównie z tego bloga nauczyłam potrzebnych podstaw inwestowania. Wszystko jasno I konkretnie tłumaczone. Jest też książka, którą polecam "inwestowanie dla każdego" Mateusza Samołyka. Wiedza w niej jest uporządkowana i jest wszystko od podstaw jasno I konkretnie wytłumaczone, jak przeczytasz ze zrozumieniem to będziesz już miał prostą strategię. Jeszcze jest blog Marcina Iwucia godny polecenia. Ale on ma materiały bardziej o oszczędzaniu,
@PxSQ: nie słuchaj tych januszy co kręcą filmiki, jedyna opcja oglądania jakichś poradników to już sama obsługa giełdy (co klikać co jest czym), ale co do samego inwestowania, moja rada: zacznij czytać i obserwować wszystko co się dzieje, X najlepsze źródło, kanały typu 'cośtam alert' gdzie na bieżąco wstawiane są najnowsze informacje z całego świata, czytaj też co jest zaplanowane na np 'za rok' w jakiejś kwestii i przeanalizuj co
#gielda #inwestycje #inwestowanie
https://inwestomat.eu/zacznij-tutaj/ + kanał na yt + ksiazka
chyba taka topka do rozpoczęcia inwestowania, później Ci się wyklaruje z innych youtuberów co słuchać, ale jak dopiero zaczynasz to polecam tych dwóch
@deadspace11: Say my name...
źródło: trader21
PobierzNaprawdę solidne podstawy wiedzy giełdowej.