Wpis z mikrobloga

@kajak98: kiedyś był nightdrive, było też wykoppiwo i były też grybezpradu / planszowki i spotkania by pograć w siate / nogę się organizowało.. Dużo osób zrezygnowało z wykopu lub wchodzi tu sporadycznie.
  • Odpowiedz
@kajak98: czasowo zbiegło się to z covidem, ale myślę że częściowa wina leży też po stronie tej strony ( ͡° ͜ʖ ͡°) a w sumie zmian tutaj wprowadzanych, przez które odeszło wielu użytkowników. No i ludzie chyba mają też mniej czasu wolnego.
  • Odpowiedz
  • 3
@Grze_siek: @tomek_27 @Grze_siek Ja Wam powiem, że mam wrażenie że po covidzie jakaś duża "bierność" wjechała w społeczeństwo. Zero inicjatyw, ludzie są rozbici, nie organizują się nie nic... Miałem zespół w domu kultury i też do tamtego czasu ludziom się chciało. Teraz się nikomu nic nie chce. No może jakby pod twarz podstawić to wtedy (chociaz z tym zawsze tak bylo)...
  • Odpowiedz
@kajak98: niestety też to obserwuję od jakiegoś czasu. Sporo inicjatyw upadło. Wiele znajomości przeniosło się na stale do internetu i zamiast grać w planszówki łączymy się nocami przez neta klepiąc kolejne kille. Coraz trudniej ludziom wyjść z domu i porobić coś na mieście. Nawet knajpy jakby bardziej puste - częściowo pewnie przez inflację, częściowo przez brak chęci. Kolejne pokolenie obecnych 10-15 latków to już w ogóle tylko Whatsapp i granie
  • Odpowiedz