Wpis z mikrobloga

Zauważyłem że tirowcy dzielą się na tych trochę inteligentniejszych (kierowcy cysterny c+e) i tych drugich czyli cała resztę xD

Obejrzałem na YT chyba z 10 filmików to 3/3 kierowców cystern wypowiadało się merytorycznie, ze spokojem, odpowiadali na pytania. Bez zbędnych emocji, zadbani młodzi mężczyźni z kompletem zębów.

Włączyłem jakichś plandekarzy, chlodniarza i 2 busowców to tylko jakieś "AEOEOEOOA JADĘ KRĘCĘ KOŁEM", "BEEE JAK TO AUTO JEDZIE PEWNIE JAKAŚ BABA HEHEH WIECIE" - jednym słowem jacyś troglodyci, którzy nie widzieli prysznica od tygodnia, nie wytrzymałem 5 minut xD

Szok, że te gównocertyfikaty TDT i ADR które są na poziomie dawnego egzaminu gimnazjalisty są w stanie tak przesiać ludzi.

#bekaztransa #pracbaza #praca #zycietruckera #takaprawda
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GlenGlen12: Nie no, ja np mam ADRy i inne cysterny i nadal jestem tępym troglodytą

Aczkolwiek faktycznie też zauważyłem, że kierowcy cystern mają (średnio) więcej zębów XD
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: najpierw musisz przeanalizować zarobki, odpowiedzialności, obowiązki, procedury, wymagania. Ci na cysternach jeżdżą wolniej, a wielu kierowców ciężarówek ma z tym problem. Znajomy przestał w ogóle jeździć jedną drogą bo zrobili odcinkowy pomiar prędkości 90 km/h.
Tam gdzie robota nie wymaga wielkiego wysiłku umysłowego to często spotkasz debili.
Jest jeszcze kwestia starej gwardii, czym starsi to jacyś oderwani od dzisiejszego świata, nawalić się, popierdzielić durnoty i całe życie.
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: Nie no zrównywanie firaniarzy i busiarzy to trochę nieporozumienie. Wśród tych pierwszych to jeszcze idzie coś załatwić, czasami pomyślą, coś zaplanują. A busiarz to jak zwierzę a nawet gorzej. A najgorsze jest chyba to, że tirowiec to zwykle nad sobą kogoś ma, więc nie trzeba z nim bezpośrednio gadać przez 90% czasu. A jak busiarz weźmie ładunek to pozostaje się modlić
  • Odpowiedz
Szok, że te gównocertyfikaty TDT i ADR które są na poziomie dawnego egzaminu gimnazjalisty są w stanie tak przesiać ludzi.

@GlenGlen12: bo tam trzeba umić cuś wincej niż podpisanie się w jednym miejscu na CMR-ce
  • Odpowiedz