Wpis z mikrobloga

@tenji: byłem we wszystkich. Kambodża podobała mi się najmniej ale też mój pobyt tam zaczął się nie najlepiej więc może miałem złe nastawienie.
Faworyt to Malezja
  • Odpowiedz
@tenji: kambodża fajna bo najmniej turystyczna i lokalsi są bardzo mili dla turystów. Ale przeleżałem tydzień z jakąś gorączką około 40 stopni w hotelu gdzie łaziły po mnie robale, więc średnio powinienem polecać XD.
Korea południowa bardzo rasistowska. Ludzie niemili, traktują cię jak intruza. W Japonii chociaż udają miłych, a tu nawet nie.
W Wietnamie fantastycznie śliczne dziewczyny, ale wiadomo kwestia bardzo osobista. No ale fantastycznie śliczne.
Reszty nie znam,
  • Odpowiedz
@tenji: rowniez polecam Wietnam. Turystuka sie rozkreca, ale nie ma takiej komercji na w Tajlandii czy na Bali. Wiec poki jeszcze jest taki troche dziki to warto odwiedzic, szczegolnie polnocna czesc. Moje top to Sapa, Ninh Bình, Hue i troche Hanoi.
  • Odpowiedz
@cotomabyche: Cenowo w porównaniu do pozostałych krajów azji jest drożej, ale wciąż nie ma tragedii. Główny koszt to lot a później zycie na miejscu już trochę taniej niż w PL. Dużo zalezy od tego czy wynajmujesz hotele czy mieszkanie od prywatnego wlasciciela na dluzszy termin. Ja wynająłem niby na pół roku mimo że byłem koło miesiąca bo wciąż bardziej to się opłaciło niż hotele. Produkty w sklepach porównywalne z cenami
  • Odpowiedz
@KapiKap900 z jedzeniem w knajpach to wlasnie slyszalem ze jesli chodzi o Filipiny to smakowo jest slabo i jak ktos jest "wybredny" z jedzeniem to lepiej samemu robic. Jesli chodzi o wynajem to pewnie bede szukal jakiegos mieszkanka od osoby prywatnej. Bilety z tego co sie orientowalem to idzie za 2k-2,5k wyrwac w obie strony (niestety z Niemiec). Tylko w jakim terminie najlepiej w sumie leciec?
  • Odpowiedz
@cotomabyche: Teoretycznie najlepszy okres to właśnie kwiecień-maj, ale różnie z tym bywa, Pory suche i deszczowe nie do końca się sprawdzają więc nie ma co na to patrzeć, tym bardziej że są jeszcze sporo różnice w pogodzie pomiędzy jedną a drugą wyspą. Na długo się wybierasz? I w jaki region Filipin? Co do wynajmu mieszkania to pamiętaj że kaucji raczej na pewno nie odzyskasz więc szukaj ogłoszeń gdzie wołają 1
  • Odpowiedz
@KapiKap900 planuje raczej jakos maj/czerwiec. Bo niestety narazie robota za duzo czasu zajmuje ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Planowalem okolo miesiaca. Gdzie konkretnie to jeszcze nie planowalem, ale bardziej mnie jaraja w sumie jakies prowincje gdzie nie ma zbytnio turystow
  • Odpowiedz