Chciałem sobie kupić szafkę rak. Znalazłem. Myślę naiwnie kupie bez allegro na stronie, żeby nie musieli płacić prowizji. Taniej jest całe 2zł i chcą 20zł za przesyłkę. Super deal. Potem będzie płacz, że sklep nie generuje przychodów i wszyscy kupują na allegro itp. ¯\(ツ)/¯
@MajoZZ: Bo i tak wszyscy kupują na allegro... Polecam spróbować założyć sklep i samemu próbować sił sprzedawać na allegro i poza nim xD Oczywiście, że sklep musi dać wysyłkę, bo musi zarobić. Nikt nie będzie fundował wysyłki. To że na allegro masz smarta i darmową wysyłkę, to już nie jest widzi mi się sprzedawcy tylko allegro. Oczywistym jest więc, że na allegro będzie tańsza wysyłka, bo tam sprzedawca dopłaca grosze
@ksiak: Bo to kolejne ręce do pracy. Obecnie pracujemy w małym zespole i do obsługi kolejnego portalu trzeba by zatrudnić dodatkową osobę, która by to nadzorowała (╯︵╰,)
@ksiak: To wszystko kosztuje. Wszelkiego rodzaju programy czy aplikacje typu baselinker itp. Niemniej i tak potrzeba ludzi żeby to ogarniali, pakowali, wystawiali nowe rzeczy, a do tego jeszcze są pytania, telefony i reklamacje.
To wszystko kosztuje. Wszelkiego rodzaju programy czy aplikacje typu baselinker
@wypokpok: a czas pracownika nie kosztuje? Program nie potrzebuje urlopu, nie choruje. Jest dostępny cały czas. Płacisz raz kasę po to by zamiast 4 osób tę samą robotę mogły wykonywać dwie albo jedna. To się nazywa "automatyzacja".
Filmik z #p0lka tak się wybił, że widać tylko komentarze kobiet z trzeciego świata xD Są w szoku, że można zaliczyć 7 facetów w wieku 21 lat w tym dwa razy zdradzić
#allegro #sklepyinternetowe
Oczywiście, że sklep musi dać wysyłkę, bo musi zarobić. Nikt nie będzie fundował wysyłki. To że na allegro masz smarta i darmową wysyłkę, to już nie jest widzi mi się sprzedawcy tylko allegro. Oczywistym jest więc, że na allegro będzie tańsza wysyłka, bo tam sprzedawca dopłaca grosze
@wypokpok: a czas pracownika nie kosztuje? Program nie potrzebuje urlopu, nie choruje. Jest dostępny cały czas. Płacisz raz kasę po to by zamiast 4 osób tę samą robotę mogły wykonywać dwie albo jedna. To się nazywa "automatyzacja".