Aktywne Wpisy

mirko_anonim +25
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +228
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@rol-ex: No a szkoda że umknęlo ci to że zatrzymano już jednego gościa w tej sprawie który mówił o uduszeniu.
@elena-mary masz coś jeszcze od dodania? xD
Byla biedna nie było ją stać na samodzielne mieszkanie i się kusiła w mieszkaniu z bratem pijusem i wspolokatorem. To wystarczający powodów by kogos zabijać?
W sumie to nawet jakby pracowałam jako striptizerka to jest to usprawnienie by kogos zabijać? Jakie ty masz wartości? :X
@elena-mary: Ja nie usprawiedliwiam żądanych zachowań, ani nawet nie osądzam, bo to nie moje życie, nie bliska mi osoba, oraz nie moja sprawa, ja jedynie wskazuję na ciąg przyczynowo skutkowy, który prowadzi do takich finałów a który to jest niedostrzegalny dla wielu kobiet ani przed, ani po zaistnieniu, czego dowodem są
Karolina Wróbel - Historia Prawdziwa.
Faj ie jakby każdy z nas rodził się zaradny, bogaty i mądry.
W niektórych wypadkach wystarczy po prostu milczeć. Każdy widzi ciag przyczynowo skutkowy (wystarczy popatrzec na wyamwiqd z brstem by zobaczyc, ze tam patologia była) ale ofierze należy się jakiś szacunek
@elena-mary: Życie nie jest kwestią przypadku, lecz rezultatem decyzji, które podejmujemy na każdym etapie. Każdy wybór, niezależnie od swojej wagi, wpływa na to, gdzie ostatecznie się znajdujemy. Nawet trudne startowe warunki można przezwyciężyć, jeśli podejmujemy świadome działania, wyciągamy lekcje z własnych błędów i konsekwentnie dążymy do poprawy swojej sytuacji. Twierdzenie, że "nie wyszło", często wynika z braku refleksji
Sąsiedzi zeznają, że była dobrą matką. Zwolnili