Wpis z mikrobloga

Kojarzycie sprawę zaginięcia matki-polki Karoliny w Czechowicach-Dziedzicach?

@rol-ex: No a szkoda że umknęlo ci to że zatrzymano już jednego gościa w tej sprawie który mówił o uduszeniu.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: nie umknęło, po prostu opisuje patologię, która się odstawiała na melinie. Inna sprawa, że mam dystans do opierania sprawy tylko na zeznaniach, albo przyznaniu się do winy, w obliczu braku fizycznych dowodów na popełnienie przestępstwa. Komenda też się przyznał i na tej podstawie został skazany, chociaż był niewinny.
  • Odpowiedz
@rol-ex: To chyba ta co ją współlokator zaciukał, ostatnio tu jakaś różowa perorowała, że ja idiota jestem bo dziewczynę winię za to jak się prowadziła xD https://wykop.pl/link/7625243/zaginela-karolina-wrobel/komentarz/128751423/za-pare-dni-rodzina-poprosi-o-niezadawanie-pytan#128806877

@elena-mary masz coś jeszcze od dodania? xD
@elena-mary +2
@bylem_simpem: XD ale ty umiesz czytać? To ty oskarzasz kobiete o skakanie po k***ch nie majac do tego żaaaaadnych powodów a okazuje się, że to jakiś chłop WSPÓŁLOKATOR ja zamordował. Tak więc dziub w kubeł i odrobina autorefleksji by się przydała. Pewnie z kasa było ciężko
  • Odpowiedz
@bylem_simpem ale, że niby,jak się prowadziła?
Byla biedna nie było ją stać na samodzielne mieszkanie i się kusiła w mieszkaniu z bratem pijusem i wspolokatorem. To wystarczający powodów by kogos zabijać?
W sumie to nawet jakby pracowałam jako striptizerka to jest to usprawnienie by kogos zabijać? Jakie ty masz wartości? :X
  • Odpowiedz
W sumie to nawet jakby pracowałam jako striptizerka to jest to usprawnienie by kogos zabijać? Jakie ty masz wartości?

@elena-mary: Ja nie usprawiedliwiam żądanych zachowań, ani nawet nie osądzam, bo to nie moje życie, nie bliska mi osoba, oraz nie moja sprawa, ja jedynie wskazuję na ciąg przyczynowo skutkowy, który prowadzi do takich finałów a który to jest niedostrzegalny dla wielu kobiet ani przed, ani po zaistnieniu, czego dowodem są
  • Odpowiedz
Już sam fakt, że dziewczyna wychodzi i nie wraca (tak przynajmniej wszyscy twierdzą), jeden idzie jej szukać, ale nie znajduje - to zamiast szukać większą grupą (wiem, że ciemno było) to w zasadzie impreza normelnie trwa kolejne 16 godzin. Trochę niespotykane.
  • Odpowiedz
@Animen: To są tylko spekulacje: do rzeki, czy do stawu, jak stawu - krórego - tam w zasadzie woda jest dookoła i te wątpliwości można mnożyć. Np.cytat: Nie wiem, co się stało. Mam złe przeczucia – mówiła nam pani Tatiana, mama Karoliny. Dodała, że rozmawiała z córką tuż przed jej zaginięciem. – Miała wyjść tylko po bułki – wyjaśnia. No to jak rozmawiała, skoro zaginiona miała zniszczyc telefon dzień wcześniej.
  • Odpowiedz
@bylem_simpem @rol-ex no ale to nie jej wina, że jej w życiu nie wyszło, że została sama z dziećmi i widocznie nie miała kasy by wynająć samodzielnie mieszkanie.
Faj ie jakby każdy z nas rodził się zaradny, bogaty i mądry.
W niektórych wypadkach wystarczy po prostu milczeć. Każdy widzi ciag przyczynowo skutkowy (wystarczy popatrzec na wyamwiqd z brstem by zobaczyc, ze tam patologia była) ale ofierze należy się jakiś szacunek
  • Odpowiedz
no ale to nie jej wina, że jej w życiu nie wyszło

@elena-mary: Życie nie jest kwestią przypadku, lecz rezultatem decyzji, które podejmujemy na każdym etapie. Każdy wybór, niezależnie od swojej wagi, wpływa na to, gdzie ostatecznie się znajdujemy. Nawet trudne startowe warunki można przezwyciężyć, jeśli podejmujemy świadome działania, wyciągamy lekcje z własnych błędów i konsekwentnie dążymy do poprawy swojej sytuacji. Twierdzenie, że "nie wyszło", często wynika z braku refleksji
  • Odpowiedz
Dziewczyna sama wynajmowała mieszkanie, żyła na swoim z dziećmi dopóki nie straciła pracy. Co z tego że urodziła dziecko mając 15 lat. Co miała zrobić Twoim zdaniem? Wyskrobać? Wzięła na siebie odpowiedzialnosc za swoje czyny. Tyle się pie*doli o julczyskach które chcą się skrobać, a jak dziewczyna (bo nie kobieta w tym wieku) postanawia urodzić to wszyscy pier*olą że patologia. Zastanówcie się przez chwilę nad sobą.

Sąsiedzi zeznają, że była dobrą matką. Zwolnili
  • Odpowiedz
@rol-ex: najbardziej mi żal dzieci. One były same w czasie gdy Karolina wyszła. Pod opieką brata Karoliny który miał wtedy imprezę czyli pewnie był pijany. Najbardziej boli to, że teraz najwięcej „troski” okazuje ojciec i siostra a gdzie byli jak musiała wracać do mieszkania gdzie brat regularnie urządza imprezy. Tym bardziej jak siostrę zapytała czy zajmie się dziećmi i teraz się nimi zajmuję? Nie. Z tego co wiem nadal dzieci
  • Odpowiedz