Western to moim zdaniem jedna z bardziej udanych serii pobocznych. Doskonale wpisuje się w schemat walki (po Pirates/Soldiers i Rycerzach) ANKIETA: Jaka jest wasza ulubiona podstawowa seria LEGO? A w komentarzu napiszcie jaka poboczna przypadła wam do gustu? Któraś konkretna seria Kosmosu, Star Wars, Creator czy może Ben10 😆 ?
co to jest "Ł+p"? Dla mnie najlepsze wspomnienia z dzieciństwa to właśnie western oraz Adventurers, więc te dwa to zdecydowanie moje TOP. Kryjówka bandytów aka kopalnia (6761) i biuro szeryfa z westernu i znikałem na długie godziny. Lubiłem też serię "dla dziewczynek" Paradisa ( ͡°͜ʖ͡°)
@fizzly: miało byc :-p ale umysł był zbyt szybki a palce niedostatecznie precyzyjne. Hmm. Zastanawiełem sie czy dać ta paradise do od pewnego czasu była jakby standardową serią Lego które przeistoczyło sie chyba w Friends po wykupie praw autorskich. Ale uznałem jednak że mało dziewczyn kupowało Lego. Duplo też dałem ala XD
@4pietrowydrapaczchmur: Ja za dzieciaka strasznie luubilem te serie podwodna (Aquazone), mialem ze 3 zestawy i do teraz przetrwaly, teraz bawi sie syn ;)
@4pietrowydrapaczchmur: Ja jaralem sie w katalogach Piratami, Rycerzami, Westernem, Res-Q, Adventurers oraz Ninja. Bawilem sie natomiast City i jednym zestawem pirackim bo takimi bylem obdarowywany.
@ExtraPensja: prawda jest taka że o ile piraci czy rycerze to przede wszystkim figurki i wojny między nimi tak zestawy miastowe to samochody i wyścigi oraz więcej możliwości budowy innych zestawów.
@4pietrowydrapaczchmur: No nie narzekalem na opcje zabawy. Mialem prawie miasteczko. Byl komisariat, warsztat motocykli, stacja octan, woz strazacki, policyjny patrol, zamiatarka ulic i chyba cos jeszcze. Jednak te monotematyczne serie strasznie mi sie podobaly w katalogach.
@4pietrowydrapaczchmur: Polowa lat 90 to byly czasy prosperity moich rodzicow, dobrze wykorzystali przemiane ustrojowa i bylo ich stac na te wieksze sety. 50 zestawow to ja nawet teraz nie mam XD
Chciałbym znowu należeć do jakiejś grupki znajomych i móc się co jakiś czas spotykać tak po prostu żeby wyjść, pograć w plejstejszyn albo pograc sobie w majnkampfa. Czemu dorosłość jest taka samotna
Doskonale wpisuje się w schemat walki (po Pirates/Soldiers i Rycerzach)
ANKIETA:
Jaka jest wasza ulubiona podstawowa seria LEGO?
A w komentarzu napiszcie jaka poboczna przypadła wam do gustu?
Któraś konkretna seria Kosmosu, Star Wars, Creator czy może Ben10 😆 ?
#lego #klocki #zabawki #ankieta
źródło: fort_webp_85
PobierzJaki set najbardziej lubiliście?
Hmm. Zastanawiełem sie czy dać ta paradise do od pewnego czasu była jakby standardową serią Lego które przeistoczyło sie chyba w Friends po wykupie praw autorskich.
Ale uznałem jednak że mało dziewczyn kupowało Lego. Duplo też dałem ala XD
@4pietrowydrapaczchmur: to samo powiedziałem swojej pierwszej
źródło: LEGO-4970-Chrome-Crusher-Rock-Raiders-z-instrukcja-kosmos-gornicy
Pobierzźródło: 6135-1
Pobierz@b4kus: ja miałem 6115 czyli chyba najmniejszy zestaw
https://wykop.pl/link/5906025/moje-lego-skarby
Fajne czopki mięli.
A tu to co udało mi się uzbierać :)
https://brickset.com/sets/ownedby-pemkidron
Komentarz usunięty przez autora
Ja miałem ponad 50 zestawów ale głównie małych.