Wpis z mikrobloga

• 150
@RepublikaFederalnaNiemiec bo w sumie jaki jest sens teraz z---------ć? na mieszkanie cię nie stać, na założenie rodziny tymbardziej, ceny wszystkiego rosną jak p------e, czasy są takie że z pracy mogą cię w-----ć z dnia na dzień za nic no i jeszcze widmo III wojny światowej przez którą i tak stracisz wszystko na co pracowałeś
  • Odpowiedz
@RepublikaFederalnaNiemiec: jaki jest sens pracować jak za pierwszą wypłatę nie kupie sobie domu, samochodu, żony, psa i kota? paniee idz pan w uj, wole siedzieć na dupie i narzekać, że w złych czasach się urodziłem i to wina wszystkich jest w sumie
  • Odpowiedz
żeby przeżyć? Coś trzeba jeść

@tnt1916: Z miesięcznej pensji mogę nie pracować rok i skromnie sobie żyć. Jak przepracuję kilka miesięcy to mogę iść na NEET dowolnej prawie długości - gdybym dzisiaj przestał pracować to mógłbym z 10 lat siedzieć na dupie i nadal miałbym się całkiem nieźle finansowo.

Pracuję w sumie po to żeby nie mieć czasu myśleć o bezsensie tego wszystkiego.
  • Odpowiedz
bo w sumie jaki jest sens teraz z---------ć?

@huopisko: ja pracowałem 5-6 lat na wkład własny jako milenials. Setki to po prostu mazgaje które nie potrafią mieć jednego celu dłużej niz dwa miesiące bo się naoglądały social mediowych bajek w których każdy jest milionerem na kredyt.
  • Odpowiedz
@huopisko nie wiem czy my w różnych rzeczywistościach nie żyjemy. Zaczynałem od zera, a nawet na minusie. Obecne czasy dają multum możliwości. Nie skłamię jeśli powiem, że mam sposób który w ciągu roku sprawi że zaczniesz zarabiać powyżej 10k miesięcznie i nie być uwiązanym do jednego miejsca na świecie. Kupujesz wtedy mieszkanie na prowincji albo działkę na odludziu i sobie spokojnie żyjesz
  • Odpowiedz