Aktywne Wpisy

kukold +225
Z dzieciństwa pamiętam, że śniadanie i obiad po szkole gotowała mi babcia. Potem pilnowała mnie na zmianę z dziadkiem. Rodzice wracali z pracy około 17-18. Mama robiła kolację, a później zajmowała się sprawami zawodowymi. Ojciec coś dłubał w garażu albo oglądał telewizję. Tak było właściwie od momentu, gdy miałem 3-5 lat, aż do czasu, gdy stałem się samodzielny.
Dziś sam mam dziecko. Opiekujemy się nim z żoną na zmianę praktycznie 24/7. Zbudowaliśmy dość
Dziś sam mam dziecko. Opiekujemy się nim z żoną na zmianę praktycznie 24/7. Zbudowaliśmy dość

PanieAreczku +5

Nie mam pomysłu na podstopnice, listwy przy ścianie też nie zaplanowane.
Zrezygnowałem z pomysłu cienkich płyt z warstwą aluminium, dibont ponieważ jednak schody potrzebuja solidniejszego oparcia, te płyty mogą nie wystarczyć - chociaż kuszące to przykręcenie podstopnice do dolnego stopnia ułatwi montaż (będzie już wypoziomowana)
Zwykła płyta meblowa jest taka szorstka, chropowata, brzydka, będzie podświetlany każdy stopień ledami adresowanymi i szukam jakiś podstopnice matowych jak mleko.
Wziąć MDF i oddać do lakierni czy może jest inny lepszy materiał
#budujzwykopem #budowadomu #schody #remontujzwykopem #pytanie #kiciochpyta
albo kupujesz jeszcze specjalne profile do listew - czyli też podcinasz gips, wsadzasz metalowe profile, a potem listwę - lepiej to wygląda ale większy koszt i więcej pracy. Ale przynajmniej na malowanych listwach nie osiada kurz i ogólnie super to wygląda.
źródło: 453416_c5b62fcfdeac47ad9ff2fcfe10568e26~mv2
Pobierzźródło: temp_file2270104266823949070
Pobierzźródło: temp_file3093610990902000864
Pobierz