Wpis z mikrobloga

#g2a #gry #grykomputerowe

Na jakiej zasadzie działa G2A ? Kupowanie tam kluczy jest bezpieczne ? Niby kupiłem sobie komplet Stalkera1, ale to jakieś grosze zapłaciłem. Kupowanie nowych gier albo jakiś specjalnych wydań za kilkaset złotych to już chyba ryzyko. Czy zbyt ostrożny jestem ?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na jakiej zasadzie działa G2A ?

@ch1va5: każda taka strona to marketplace - takie allegro, gdzie sprzedawcy wystawiają swoje oferty. Więc jak na allegro - kupując od kogoś kto ma niskie oceny ryzyko jest większe. A skąd sprzedawcy mają klucze? Temat długi i szeroki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@niegwynebleid: no niby tak, ale chyba niektóre gry sprzedają taniej niż kupili. Stalker 2 Ultimate na Europę - najtaniej był chyba koło 90€, a na G2A widzę, że za 310 można kupić a to jest jakieś 75€.
  • Odpowiedz
  • 0
A skąd sprzedawcy mają klucze? Temat długi i szeroki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Sarpens: no właśnie tego się trochę obawiam - pogram sobie trochę i nagle cyk. Usunie mi Steam grę z konta, bo klucz "kradziony" czy coś. ()
  • Odpowiedz
no właśnie tego się trochę obawiam

@ch1va5: Jak nie kupujesz kluczy na podejrzanych stronach i od ludzi co mają słabe opinie albo w ogóle ich nie mają, to nie ma się co przejmować.
Natomiast na g2a to drogo, nie ma sensu tam kupować. Wchodzisz na gg.deals, wpisujesz gierkę i masz całą listę oficjalnych sklepów, które są legit i keyshopy, w których po prostu trzeba patrzeć od kogo kupujemy i tyle.
  • Odpowiedz