Aktywne Wpisy

byferdo +513
Mieszkańcy małopolski na pewno kojarzą pojawiające się od lat żółte plakaty z "atrakcyjną" ofertą obwoźnej sprzedaży "proszków produkcji niemieckiej". Dziś z ciekawości podszedłem na taką sprzedaż, aby zobaczyć co tam sprzedają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.

źródło: comment_Mn5sthRrbf2lOXqEmUOvLlAMsW7EnWhn
Pobierz
mirko_anonim +33
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego różnica wieku to taki problem? Jestem facetem po 30, a moja partnerka jest 11 lat młodsza. Ile ja się nasłuchałem komentarzy, że mam dziecko, a nie kobietę. Głównie od kobiet 30+, samotnych feministek, których nikt nie chciał. Dlaczego tak boli ich d--a o tą różnice wieku? Miałem sobie brać taka zgorzkniałą, starą feministkę do związku? Boli ich młodość? Co ciekawe, tylko ta grupa ma
Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego różnica wieku to taki problem? Jestem facetem po 30, a moja partnerka jest 11 lat młodsza. Ile ja się nasłuchałem komentarzy, że mam dziecko, a nie kobietę. Głównie od kobiet 30+, samotnych feministek, których nikt nie chciał. Dlaczego tak boli ich d--a o tą różnice wieku? Miałem sobie brać taka zgorzkniałą, starą feministkę do związku? Boli ich młodość? Co ciekawe, tylko ta grupa ma
#polska #gospodarka
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@semperfidelis: nie no, meble nie mają NIC wspólnego z mieszkaniówką
@enforcer: prędzej z przemysłem drzewnym. Nieruchomości załamały się od około roku. Większość dużych firm przetrwałaby takie załamanie. Za to na rynku drzewnym już od Szyszki który wprowadził masowe wycinki drewno było wysyłane poza granice kraju i polskie firmy przetwarzające drewno borykały się z jego brakiem.
Drożały płyty meblowe, płyty osb, drewno konstrukcyjne taniej było zwozić z Niemiec,
I dlatego pada gospodarka w jednym kraju to padają też w innych. Zwłaszcza jeżeli pomiędzy tymi krajami zachodzi duża wymiana handlowa. A przecież Tusk nie rządzi w Niemczech.
Już nie mówiąc o tym, że obecne problemy w Polsce są w dużej mierze dziedzictwem PIS. Wysokie ceny
@markhausen: p--------z. drewno było, ale klienteli na meble już nie do końca. meble stały na magazynach, nikt ich nie kupował, nie było dochodów, produkcja stała bo jeszcze trzeba z czegoś wypłacić wynagrodzenia, a jak kupisz drewno to nie
@enforcer: Raczej bym winił tutaj sklepy IKEA. Kiedyś BRW bardzo popularne meble, które można było spotkać w wielu domach. Za to w każdym mieście, jak już wchodzi IKEA, to większość zaczyna urządzać mieszkania tam i co drugie wygląda tak samo. Imho spowolnienie w mieszkaniówce jest zbyt małe i zbyt krótko, aby to miało kłaść tego typu firmy.