Wpis z mikrobloga

Najprostszy sposób rozwiązania problemu #demografia to zainwestowanie w tiktokowe farmy trolli które będą tresować młode pokolenia w takim mindsecie, że brak trójki dzieci przed 25 rokiem życia to bycie nieudacznikiem i przegrywem. 15 lat takiej tresury i boom demograficzny gotowy.
  • 173
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MshL: dokładnie tak powinno być, gdyby zaczęły być promowane w mediach społecznościowych pro-rodzinne trendy to co druga Julka zasuwałaby z wózkiem dziecięcym.
  • Odpowiedz
  • 1873
@MshL tak szczerze to jest faktycznie najlepsze rozwiązanie xd Jakby rząd władował takie pieniądze w te gówniary influencerki jakie władował w promowanie szczepionek to szybko mielibyśmy boom
  • Odpowiedz
gdyby zaczęły być promowane w mediach społecznościowych pro-rodzinne trendy to co druga Julka zasuwałaby z wózkiem dziecięcym

@Buckwheat: wczoraj widziałem post nadjeżdżający na kobietę bo była na urlopie macierzyńskim.
O nagonkach na matki to nawet nie ma co wspominać, bo na 10 wpisów przynajmniej 1 atakuje kobiety najczęściej w kontekście posiadania dzieci.
  • Odpowiedz
Pewnie dlatego że w latach 1977-2015 obowiązywała u nich polityka jednego dziecka. Nie da się szybko odwrócić trendu.

To właściwie tak jak u nas, z tym że u nich to był przymus, a u nas wystarczyło komunistyczne pranie mózgu.
U nas od 1991r nie mamy zastępowalności pokoleń. W tej chwili wskaźnik oscyluje około 1,1-1,2.
Nawet gdyby władowali w promocję macierzyństwa cały dostępny hajs, jaki mają, nic to nie zmieni, bo zwyczajnie, kto
  • Odpowiedz
@marcaj: jesli chodzi o moj post to nie o to chodzilo, ze dzieciaka zrobila i poszla na urlop, tylko dlatego ze z tym dzieciakiem w trakcie urlopu chodzila do pracy

chociaz, za skrajna patologie uwazam ze mozna macierzynski wydluzac na lata przez jakies l4 i c--j wie co jeszcze, to powinno byc scigane przez pipe/urzad skarbowy lub zostac doregulowane ustawowo jezeli bazowy okres jest zbyt krotki
  • Odpowiedz
@olokynsims serio poznałeś kiedyś kobietę po 40 dla której kariera jest ważniejsza niż rodzina? xD ja nie, wszystkie bezdzietne to albo brak partnera albo problemy zdrowotne przez które nie mogły zajść w ciąże. 8 lat bez refundacji invitro też nie pomogło.
  • Odpowiedz
  • 13
@MshL No i w sumie kiedyś tak było, jak miałeś 25 lat nie miałeś żony/ męża i dziecka to byłeś przegryw. Stara panna / stary kawaler, a teraz - nie mówi się już stara panna, stary kawaler tylko co najwyżej singiel, singielka. O starej pannie czy starym kawalerze to może w kontekście osób 50 plus.
@olokynsims Nie no, to by się jeszcze dało uratować, pod warunkiem, że każda kobieta w
  • Odpowiedz
@MshL: Dobry pomysł, choć niewystarczający.

Ja od siebie dodam również zapewnienie bezpieczeństwa kobietom podczas ciąży i porodu- jedno dziecko straciłam, przez obecne przepisy sama ledwo uszłam z życiem, aktualnie jestem w kolejnej ciąży (dzisiaj rodzę) i od 3 trymestru mieszkam w Niemczech, bo tutaj moje życie jest lepiej chronione, a rodzi się po ludzku.

I ostatni temat, nie mniej ważny, bezpieczeństwo zawodowe kobiet. Ile to widzisz wpisów wykopków, którzy krytykują
  • Odpowiedz
@niebadzogrem

@MshL: trzeba więcej placicninfluencerom niż żydzi którzy chcą ograniczyć liczbę ludzi " bo planeta" a sami mnożą się jak króliki i zdominują świat.

Na wykopie codziennie od lat jest o tym jak żydzi dominują, a dalej nic się nie zmieniło, tyle jest warte gadanie wykopków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Buckwheat: Bycie matką jest sexy, jakąś moda że kobiety z brzuszkiem są atrakcyjne. Szersza d--a po porodzie jest mega atrakcyjna i mamy to.
Tylko nie wiem czy chcemy aby 15 letnie gówniary zachodziły w ciążę tylko z tego powodu.
  • Odpowiedz
@MshL: hahahahaha przecież tutaj wysropki mało co nie pożrą babę która śmie śmieć iść na zwolnienie macierzyńskie a ty jakieś p--------y o tik tokach wypisujesz XD
Beznadziejne szpitale, opieka okołoporodowa, brak przedszkoli i żłobków, porodówki to prawie jak rzeźnie ale skąd to pryszczaty wykopek może wiedzieć? na tik toku tego nie ma.
  • Odpowiedz