Wpis z mikrobloga

jak to jest z tym ps5, mamy na przykład wiedźmina na ps4 i wiedźmina na ps5 obie te gry będą chodzić w tej samej płynności i detalach na ps5? moje pytanie nasuwa się stąd że rdr 2 fizycznie jest na ps4 tylko i kosztuje około 99, przy czym na ps5 pobierając ze sklepu cena jest już dużo wyższa, to ta pobrana będzie miała ładniejsze detale przy gameplayu? #ps5 #ps4 #mediaexpert #wiedzmin
ToNeMojeParanoje - jak to jest z tym ps5, mamy na przykład wiedźmina na ps4 i wiedźmi...

źródło: IMG_9388

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ToNeMojeParanoje: RDR2 nie ma wersji na PS5, także obojętne czy kupisz pudełko czy cyfrę, to i tak będzie 30 fps. Nie ma też żadnych graficznych usprawnień względem ogrywania na PS4.

Jedyne co może być lepiej, to na PS5 Pro jest funkcja do jakiegoś automatycznego ulepszania gier z PS4, ale różnice będą minimalne.
  • Odpowiedz
jak to jest z tym ps5, mamy na przykład wiedźmina na ps4 i wiedźmina na ps5 obie te gry będą chodzić w tej samej płynności i detalach na ps5?

@ToNeMojeParanoje: nie, wiesiek ma darmowy upgrade na Ps5 wsuwasz plytke i instalujesz wersje na PS5

to ta pobrana będzie miała ładniejsze detale przy gameplayu?

nie, to ta sama wersja wiec smialo kupuj pudelko nie bedzie roznicy
  • Odpowiedz
@ToNeMojeParanoje każda gra ma inne zasady, niestety musisz pytać o konkretne przypadki.

Rdr nie ma żadnych usprawnień, gra wygląda tak jak na ps4 pro (bo na tą konsolę dostała ostatnią aktualizację). Wiec czy ją odpalisz na ps4 pro, ps5, ps5 pro będzie to samo.

Wiedźmin ma wersje zarówno ps4 jak i ps5. Jest jednak darmowy upgrade wiec jak kupisz wersję ps4 to za darmo dostaniesz tą na ps5, i to najlepsza
  • Odpowiedz
@ToNeMojeParanoje:

moje pytanie nasuwa się stąd że rdr 2 fizycznie jest na ps4 tylko i kosztuje około 99, przy czym na ps5 pobierając ze sklepu cena jest już dużo wyższa,

A no pokaż tę wersję na ps5 bo coś mi się wydaje, że się pomyliłeś. Rdr2 nie wyszło na PS5.

Po drugie nie ma sensu porównywać cen gier fizycznych i cyfrowych. Rzadko się zgadzają ze sobą.
  • Odpowiedz
@Bonaparte_34: tez to zauwazylem, myslalem ze to robota samego SSD ale widocznie inaczej sa gry zoptymalizowane. Ostatnio gralem w stare tytuly z PS4 i zawsze sie chwile wczytywalo, gdzie w nowych grach na PS5 loadingi praktcznie nie istnieja
  • Odpowiedz