Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki, jestem wolontariuszką w kole powiatowym Polskiego Związku Niewidomych i mam taką rozkmine jak można im pomóc finansowo, utrzymują się tylko ze składek członkowskich i 1,5 %, jak dotrzeć do sponsorów którzy mogliby wspomóc ich działalność, jak przekonać do przekazania im 1,5% podatku, robią naprawdę dobrą robotę ale finansowo jest lipa. Ich działalność jest bardzo potrzebna, widziałam już kilka przypadków jak osoba nagle tracąca wzrok, w głębokiej depresji powoli przystosowywala się do nowego życia, chciałabym im pomóc tylko jak przekonać jakieś firmy do darowizny na ich rzecz.

#pomoc #pomagajzwykopem #zdrowie #wolontariat #podatki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aniallica: Firmy lubią darmową reklamę. Zaproponuj, że na autach służbowych nakleicie ich reklamy to może coś Wam skapnie. Ale wtedy musicie się pilnować, by nie być zbyt chciwym i np. nie promować konkurencji.
  • Odpowiedz
@Aniallica pisz do firm na koniec roku z krótkim opisem waszej działalalnosci. Wspomnij jak pomagacie, oraz że aktualnie prowadzicie zbiórkę. Dodaj info, że przekazany datek będzie mógł pomniejszyć podatek dochodowy firmy (maks 6 procent dochodu) i że chętnie zrobicie sobie jakieś zdjęcie/podziękowanie dla firmy. Dzięki temu może jakaś firma się skusi widząc korzyść podatkowa + marketingowa :) Wiele takich współprac widziałem.
  • Odpowiedz