Wpis z mikrobloga

Składam czynny żal, że kiedyś uważałem wyborców Donalda Nikt Mnie Ogra Tuska, za niepełnosprytnych i miałkich, bez polotu,bez idei. Od pewnego czasu dociera do mnie ich niewiarygodne poświęcenie i refleks, który jest im niezbędny do referowania innym swoich poglądów, czy w podążaniu za trendami wyborczymi. Dobrze, że jasnym światełkiem w tunelu jest stajnia giertychowska, gdzie od rana jest sączony przekaz "na dziś", bo tak każdy by się mógł zagubić, co dzisiaj myśleć.

Jeszcze niedawno był przekaz aby pochylić się nad losem osób uchodźczych, że to biedni ludzie, kobiety i dzieci. Kręcono filmy o Polakach zbrodniarzach, który pewnie nie jeden raz zostanie wykorzystany przez wrogie nam siły, do chłostania naszego narodu. Jednak dzisiaj już inny płynie przekaz, że to jednak putinowskie hordy, czy nawet posunęli się dalej, nazywając ich wprost "bydłem", na co by się nie odważył po prawej stronie sceny.
Pamiętam jeszcze niedawno przekaz co do CPK, że to putler wpływa na ich zwolenników, a nawet włączyli w to służby, że są dowody promowania hasztagu #takdlacpk z ruskich - a dzisiaj? CPK już jest dobre i będziemy je budować.
Jak tu żyć będąc POwskim betonem, kiedy poprzeć Zielony Ład, a kiedy być przeciwnikiem. Kiedy być za cenzurą internetu, a kiedy nie być.
Koszmar.
Dlatego wiem już na pewno, że te wybory mają przegrane. Oni serio myśleli, że to trole giertycha doprowadziły do wygranych wyborów, czy też zapowiedź zaciekłych "rozliczeń" i jad sączony każdego dnia, by polaryzować, by dzielić. PiS przegrał wyłącznie z tego powodu, że po 8 latach rządów, odkleili się kompletnie od rzeczywistości, ale trzeba uczciwie dodać, że Tuskowi zajęło to niecały rok. Dziś zobaczyłem coś, co nie mieści mi się w głowie, jak Rafałek składał znicze pod znakiem drogowym, czy jakąś tabliczką, a obok na trąbce grał grajek i wszyscy w nietęgich minach, silili się na powagę.
To nie dzieje się naprawdę.
Można PiSowi zarzucić wiele, lewicy, czy Konfederacji, ale oni przynajmniej mają jakąś lepszą, czy gorszą wizję przyszłości w Polsce, a Tusk z Rafałkiem? Oni nie mają wizji nawet na siebie... jak można przymykać na to oczy i udawać, że nic się nie dzieje. Gdzie będzie granica? Przecież za niedługo, PO przejdzie pełną transformację światopoglądową, tak że będą bardziej pisowscy, niż sam Kaczyński i samo to jest już śmieszne, jednak bardziej śmieszy mnie to, że idą za nimi do przepaści ich wyznawcy, którym wystarczy nałożyć moherowy beret i nie odróżnisz go od najtwardszego pisowca.

#polityka #polska #bekazlewactwa #bekazpisu #bekazpodludzi #bekazprawakow #wybory #trzaskowski
Taktylkododam - Składam czynny żal, że kiedyś uważałem wyborców Donalda Nikt Mnie Ogr...

źródło: GhRpfm3WcAAcBrr

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach