Aktywne Wpisy
Jefrjeitor +163
Też macie wrażenie, że ceny dosłownie wszystkiego odleciały w kosmos? Mieszkania, działki, samochody, usługi... Odleciały tak bardzo, że praktycznie się nie sprzedają.
#ceny #inflacja #nieruchomosci #pieniadze
#ceny #inflacja #nieruchomosci #pieniadze

Niebadzsmokiem +761
We wczorajszej #debata podobało mi się podsumowanie katastru od 3 mieszkania przez #biejat, że tym co martwią się o mieszkania po babci przypominam, że babcie ma się dwie, a nie dwanaście.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Manjaro, konkretne w użyciu Gnome z dash to panel + wtyczki z paroma bzdetami. Im większy monitor/ekran tym lepiej. Interfejs prosty, logiczny i jeszcze raz konkretny. Nowe paczki, ale naprawdę sprawdzone paczki. Mam gwarancję że ekipa nie dopuści żadnego gówna, na co najlepszym dowodem było KDE 6.0 wpuszczone dopiero po pół roku. Pamac po prostu robi co ma robić. Lutris odpala wszystko co chcę. GSConnect dogaduje się z andkiem bez żadnych problemów. Czegoś brakuje, mam flatpaki a w ostateczności AUR. Uruchamiam tryb ciemny to jest kierwa tryb ciemny, a nie jak w innych DE czy distrach, że połowa programów wygląda jak klawisze fortepianu. Podłączam co chcę, też działa. Nie woła, nie prosi, nie przeszkadza, działa, płynie. System stoi już ponad rok, absolutnie nic się do tej pory nie wysypało... wręcz wieje nudą.
Odpalam internety a tam ludzie albo wyśmiewają, albo pogardzają, albo się boją, bo niby arch. Najlepiej jakby zakazać wszystkiego i zostawić tylko Minta z cynamonem. Nie wiem...
#linux #linuxmasterrace #manjaro
źródło: 836c1aede4e94f9e6f826edd5bc2333a
Pobierz@eeehhh: no tutaj już trochę odleciałeś. Sam parę lat temu zaczynałem od Manjaro, ale to już nie jest to samo distro co kiedyś (a może tak na prawdę nigdy nie było takie fajne jak w moich wspomnieniach). No, ale ważne, że Tobie się dobrze korzysta.
@eeehhh: a masz tryb nocny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rtp_diov: Jasne że tak, tylko nie wiem jak to bardziej może być stabilne skoro już jest, a nowsze paczki i tak mam, tyle że z minimalnym poślizgiem ( ͡° ͜
Tak się jeszcze zastanawiam co mnie zaciekawi, jedyne co mi przychodzi na myśl to gruntownie potestować Cosmic który ma ponoć 'rozwalić' Gnome i zacząć go wygryzać, ale cóż, pożyjemy zobaczymy.
Sam bym chętnie przeszedł na Linuxa, ale niestety na służbowym przymusowo Windows 11.
@eeehhh: co z tego że arch? W sensie wiem że masa pedałów i tranzoli robi z tego os odpustowe kolorowe g---o ale jest coś o czym nie wiem? Dla mnie Arch jest ok.
@eeehhh: Wcale nie taka świetna. Pomysł Manjaro na "zapewnienie stabilności" jest bez sensu. Arch jest stabilny sam w sobie, opóźnienie aktualizacji o tydzień w Manjaro nie dodaje stabilności, a potencjalnie może powodować problemy z AUR, który jest jednak oparty na tym co jest w Archu. Ponadto jest to distro, którego deweloperzy 4 razy
Jeśli chodzi ich stronę to nigdy o tym nie słyszałem, zresztą wchodzę tam... raz na