Wpis z mikrobloga

Wreszcie udało mi się skończyć ten cholerny Wiatrak! Pierwsza ilustracja zrobiona całkowicie w Blenderze.
Chciałbym jeszcze poprawić to i owo, ale nie chce mi się już nad tym ślęczeć. I tak miał to być tylko szybki eksperyment z nowym dodatkiem, a przerodziło się to tradycyjnie w kilkumiesięczną grzebaninę ;P
Dajcie znać, co myślicie!

#napstworzy - tag do obserwacji/ czarnolistowania
#blender #tworczoscwlasna #rysujzwykopem #grafika
naps - Wreszcie udało mi się skończyć ten cholerny Wiatrak! Pierwsza ilustracja zrobi...

źródło: wondmill_C_prev4_50p

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@naps: jak zrobiłeś ilustracje w blenderze, przecież tam są 4 wirujące ostrza a czasami 6 ostrzy i kurde tam sie nawet nie zmieści kartka papieru a co dopiero narysować jeszcze coś na niej, szacun że udało się w blenderze
  • Odpowiedz
Gdzie są kruki i wrony? Choć dwie sztuki na kablu albo gdzieś na szczycie dachu.
Chyba, że aż tak się pieseła boją. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@fff112: nie grałem w to nigdy, ale wygląda na jakieś post-apo, więc rzeczywiście klimat może być podobny ;-)

@smiech2 eeech, jakbym miał dodać wszystko co sobie planowałem, to nie starczyłoby roku...
Ale pomysł dobry - wykorzystam w jakiejś przyszłej robocie ;-)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Massiv: przy modelowaniu dałem z siebie całe 30%... nie idzie mi póki co tworzenie żyjątek w 3D, ale z takiej odległości ujdzie ;P

@xgalx Porąbane, wiem. Też się ciągle zastanawiam czemu mi to tyle zajmuje. No ale ogarnianie nowego narzędzia, modelowanie wszystkiego, zabawy szejderowymi nodami, teksturowanie, kadrowanie, próby oraz błędy, robienie czegoś od nowa i chuu wie co jeszcze - trochę to jednak zajmuje.
Jakbym mógł siedzieć nad tym
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Funky__Koval: Każdy kiedyś zaczynał. Sam nie wiem kiedy to zleciało, ale już chyba 5 rok się w to bawię i dopiero od niedawna zaczyna mi wychodzić, to co chcę osiągnąć. Także wytrwałości! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Arseri Pewno, że możesz ;-)
  • Odpowiedz
@naps: ale zajebiste! (ʘʘ)
Byłaby szansa na wersję 16:9 (najlepiej 2560x1440) żeby na tapetę ustawić? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Sarg: pewno, że jest szansa. Wykadruje i wrzucę, tylko daj mi chwilkę, bo nie mam czasu nawet odpalić kompa przez ostatnie kilka dni ;-)
  • Odpowiedz