Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebuję pomocy.
Zmieniłem w łazience słuchawkę prysznicową na nową i ciśnienie jest teraz zauważalnie mniejsze. Da się jakoś to wyregulować czy muszę kupić inną słuchawkę? Próbowałem włożyć uszczelkę między wąż a słuchawkę aby zmniejszyć otwór przez który płynie woda tak aby ciśnienie wzrosło ale nie ma żadnej różnicy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#remontujzwykopem
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chudykbr: Ciężko Ci będzie uzyskać odpowiedź na tak sformułowane pytanie. Specjalistów od samych słuchawek też nie wielu będzie o ile w ogóle :P

Jaka była? Jaką kupiłeś?
  • Odpowiedz
  • 0
@Nubzor wiem ze głupie pytanie ale nie sądziłem że taki banał sprawi mi taki kłopot xD. Mam wrażenie że otwór w samej słuchawce jest teraz większy przez co traci na ciśnieniu. Stara słuchawka też była z kamieniem co mogło mieć wpływ na ciśnienie
  • Odpowiedz
@chudykbr: możesz sprawdzić jakie ciśnienie robocze mają słuchawki, większość producentów, którzy nie sprzedają chińskiej tandety podaje takie informacje.
  • Odpowiedz
@chudykbr: a jaka to słuchawka? U mnie grohe bodajże miał ekologiczny patent na oszczędzanie wody, regulator przepływu. Musiałem wydłubać coś ze słuchawki z końcówki że środka na siłę i normalnie zaczęło mocno lecieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz