Wpis z mikrobloga

Siema, kupiłem grę, ale okazało się, że gość mi wysłał kod do gry... W PS store pokazuje mi, że niby mogę aktywować po wpisaniu kodu, ale na kartce z tym kodem jest napisane, że kupon traci ważność w 2020 roku. Nie chcę używać go, żeby potem nie było, że nie będę mógł zwrócić, a mu będzie pokazywać, że kod wykorzystany. Normalnie gra się doda do biblioteki, czy po kliknięciu "aktywuj" będą jakieś problemy?
#ps4 #ps5
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wpisz kod i kliknij cokolwiek tam jest (OK, aktywuj, dalej, etc.). Najpierw system sprawdzi, czy kod jest wciąż ważny i pojawi się kolejny monit: albo kod odrzucony, bo wykorzystany albo niekatualny, lub (jeżeli kod jest ok) też kolejne pytanie, CZY ABY NA PEWNO chcesz go aktywować? Więc możesz sprawdzić bez ryzyka.
  • Odpowiedz
@quercy: Hm... No takiego komunikatu się nie spodziewałem... W sumie, jesli chcesz, możesz podrzucić na priv (lennyface.jpg) i mogę testnąć u siebie - oczywiście tylko do drugiego monitu, jeśli przejdzie.
  • Odpowiedz
@quercy: Tylko, qrde, powinieneś dostać wiadomość w stylu: "Ten kod jest nieważny / wykorzystany / nieprawidłowy", a to co wkleiłeś brzmi jak... Błąd serwera?... Of kors, mogę się mylić, ale nie spotkałem się z takim komunikatem. Anyway.
  • Odpowiedz
  • 0
@donatien-de-sade: to tak nie działa. Z tych 100 osób większość by nie kupiła gry, gdyby miała dać ponad 300zł i jeszcze nie mogła odsprzedać. Gdyby im bardzo zależało, to mogliby z xboxem się umówić i blokować używane gry. A i już o aspekcie samej sprzedaż konsol przy takim zabiegu nie będę wspominal. Nie wszystko da się na chłopski rozum wytłumaczyć. ;)
  • Odpowiedz