Aktywne Wpisy

Wiecie co jest patologią dzisiejszych czasów? #psychoterapia i wmawianie wszystkim, że potrzebują jakiejś terapii/gadania z Juleczką o swoich problemach. Nie zrozumcie mniej źle, terapia jest pomocna ale przeszliśmy od czasów kiedy w---a i teksty do chłopa "nie bądź p---ą" były jedyną formą pomocy do chwili obecnej gdy co drugi mój znajomy chodzi na terapię i jeszcze się tym chwali... XD żeby nie było - sam kilka razy w życiu korzystałem

jude_88 +439
Mam 26 lat i 17 groszy na koncie.
Wykminiłem, że chciałbym wrzucać 200-500zł, z czasem pewnie więcej na jakąś inwestycję. Bilans na koncie zostanie pewnie podobny, ale gdzieś tam jakąś poduszka finansowa będzie zamiast wydawania hajsu na głupoty, czyli głównie słodycze.
Jestem aktualnie w trakcie lektury Inwestomatu przez ostatnie 2 dni. Moja wiedza już jest na dużo wyższym poziomie niż była wcześniej, jednak informacji jest dużo i jeszcze pewnie kolejne 2/3 dni zajmie mi przyswojenie reszty.
Nie doszedłem jeszcze do interesującego mnie punktu, bo nie chcę pomijać wcześniejszych tematów, ale chciałbym poznać też wasze opinie.
Inwestycja typu kup i zapomnij.
Czas inwestycji 10-20 lat.
Co byłoby według was, najbardziej optymalnym sposobem takiej inwestycji, aby co miesiąc wpłacać środki przez najbliższe minimum 10-20 lat? Nie musi być jakaś wysoka stopa zwrotu, ważne jest natomiast bezpieczeństwo kapitału.
#inwestowanie #gielda #pytaniedoexperta #akcje #obligacje
@sos_sojowy_jasny: obligacje skarbowe
Ja sobie kasę podzieliłem między ETF S&P 500 i obligacje skarbu państwa.
@Tommy_Cares: kolega dobrze mowi. jeszcze dostaniesz jakies 150 za zalozenie konta. warto skorzystac z tej oferty.
Dodatkowo w PeKao masz dostepne obligacje, w innych bankach tego nie ma. Tylko w dwoch mozna je kupic Pekao i PKO :)