Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: to pewnie pieski tych samych wykopków od "nie strzelam w sylwestra" którzy wielce się o to pruli i płakali jak to nikt nie sprząta po sobie resztek z fajerwerkow
  • Odpowiedz
@rydzo: Fajnie by było w sumie, ale nawet mając nagranie takiego kogoś, policja nie dojdzie "kto to jest" i pyk niewykrycie sprawcy. Z samochodami jest nieco. łatwiej, bo mają blachy.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ważne abyś petardami nie strzelał, bo się pieki i inne będą bały. A nie można stresować zwierząt. Ludzi natomiast można. Jak się wyjdzie z dzieckiem na snieg, zjeżdża na saneczkach, wywala się na bok z sanek, bo to dziecko i się wygłupia, i trzeba lecieć do domu przebrać kombinezon bo pod lekka wasrtwa sniego była niesprzątnięta psia kupa i to jednak nie w całym kawałku. Pech rodzica, swiezy snieg
  • Odpowiedz
Pełna zgoda, ale im to samotność rekompensuję. 30 lat temu przeszła się babcia po 3-4 sąsiadkach na dzień w obrębie 2 km na dużym osiedlu i cały dzień minął, a teraz po domach ludzie nie zapraszają się i ile można rydzyka oglądać. Oczywiście piszę to bez rozgrzeszania ich, bo stać ciebie na psa, stać ciebie na budę i nawet jak nie dajesz już rady yorka czy jamnika wyprowadzić daj 10 PLN małolacie
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: Niby ta, ale dla mnie sprawa jest prosta masz psa - sprzątasz po nim. Tylko tyle i aż tyle. Wiek tu nie jest usprawiedliwieniem. Druga sprawa, że pies w takim mieszkaniu się męczy, na to też trzeba wziąć poprawkę. Ja tu mówię z perspektywy swojego bloku / osiedla. Jak komuś pies nasra na prywatny ogródek to tam jego sprawa, ale ja nie chce na swoim (publicznym) osiedlu czuć się
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Trzeba jak w chinach oj3bać gdzie sie da wszystko kamerami bo plebs trzeba za mord3 trzymać króciutko....
A potem na big VIMA na mieście pokazać twarz baby co po psie nie sprząta i rozmazane g... jak dzieci po sankach jeżdżą żeby był przypał na maxa... tak w chinach robili i kultura szybko poszła w góre.

I jak spytasz dziś, nie 60 lat temu tylko dziś chińczyka, to na 10
  • Odpowiedz
@WielkiNos: w Austrii sa wszedzie specjalne woreczki jednorazowe na kupe, przy prawie kazdym koszu. A posiadacze psow musza za nie placic, w rocznie odprowadzanym podatku na psy. Swietne rozwiazanie, duzo mniej niespodzianek na drodze.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ja sprzątam po psie i jestem w awangardzie ludzi z rozumem na osiedlu. Większość starych bab i dziadów nie sprząta w ogóle. Nie tylko zimą.

Jak widzę to zawsze zwrócę uwagę, czy torebki nie pożyczyć, bo widzę, że stare próchno zapomniało. Raz wpadłem w dłuższą dyskusję ze starą dzbaniarą, która stwierdziła, że ona się schylać nie może, a w ogóle to pies też stary i srabpo 8 razy na
  • Odpowiedz