Wpis z mikrobloga

Jadę prawie pustym pociągiem do pracy, bilet kosztował 9zl czyli tyle ile 1,5 litra paliwa. Będę w pracy szybciej i taniej niż blachosmrodziarze w dodatku jadę na spokojnie i się nie w------m bo nienawidzę jeździć w korkach () kocham pociagi #kolejemazowieckie #warszawa #korki
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ludzik90: Nie jest, kartonikowe bilety nie są wzajemnie akceptowane, do niedawna były ze względu na remont stacji Warszawa Zachodnia. Mnie się miesięczny nie opłaci bo nie jeżdżę co dzień.
  • Odpowiedz
  • 0
@Operator_imadla: też tak kiedyś jeździłem. 15 min na dworzec z buta, 40 min pociągiem, potem dwa przystanki tramwajem i już tylko 5 min z buta do biura ( ͡º ͜ʖ͡º) w jedną stronę. Szybko przerzuciłem się na dojazd autem i parkowanie w P+R
  • Odpowiedz
@pwone: To trzeba kupować kwadrat albo się budować w mieście. Ja mam 5 minut z buda dworzec i 12 minut skm do pracy. Jazda autem do roboty w szczycie komunikacyjnym to jest katharzis.
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: Bardzo fajnie, że twój pociąg zabiera cie spod bloku i wiezie wprost na kołchoźny parking, gratuluję połączenia, tyle że 90% kołchoźników nie ma takiego cudownego transportu i musi wsiąść w samochód... z fartem.
  • Odpowiedz